De 6 leukste podcasts over HR

We kunnen inmiddels niet meer om podcasts heen. Uit het meest recente onderzoek van Markteffect is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders wel eens naar een podcast luistert. In de eerste meting, in mei 2019, luisterde nog maar 28% van de Nederlanders naar een podcast. In een korte tijd is het aantal dus explosief gestegen.

Of het nou gewone podcasts of video podcasts zijn, Spotify staat er vol mee, YouTube staat er vol mee. En als het aan ons ligt, vinden wij dit ook helemaal niet erg. Want hoe lekker is het om onderweg of thuis even een podcast op te zetten? Voor elk onderwerp is er wel een podcast te vinden, dus keuze genoeg. Dit geldt ook voor onderwerpen binnen HR.

Wil je altijd up to date blijven van de laatste trends en ontwikkelingen rondom HR? Of wil je gewoon eens geïnspireerd worden door andere HR professionals? Luister dan eens naar een van de onderstaande nationale én internationale HR podcast!

De HR Podcast (NL)

We leven in een dynamische wereld, waarin technologische en maatschappelijke ontwikkelingen continu aan de gang zijn. Dit biedt uiteraard volop kansen voor diverse innovaties. De HR Podcast richt zich dan ook voornamelijk op deze innovaties en de impact en gevolgen hiervan op HR. Elke twee weken, op donderdagochtend, geven de gasten van de HR podcast je nieuwe inzichten in innovaties, zodat jij als HR manager of ondernemer weet wat er speelt.

Inmiddels heeft HR Podcast alweer 51 afleveringen, met diverse gasten vanuit verschillende organisaties en een verscheidenheid aan onderwerpen. Denk aan onderwerpen als: diversiteit en inclusie binnen organisaties bevorderen, duurzame inzetbaarheid, medewerkersbetrokkenheid en hybride werken.

De HR Podcast is een initiatief van en wordt gemaakt door HRM community HR Praktijk en opleider HR Academy.

Meer weten? Bekijk de website of luister de podcast op Spotify.

HR Happy Hour (EN)

Wellicht heb je HR Happy Hour al vaker voorbij zien komen in lijstjes, maar dat is ook niet heel gek. HR Happy Hour bestaat al sinds 2009 en is een van de meest populaire en meest gedownloade podcast die zich richt op human resource management, leiderschap, technologie en human capital management. Onder het podcastnetwerk "HR Happy Hour" vallen zes diverse shows; HR Happy Hour, HR Happy Hour on Alexa, HR Market Watch, HR Happy Hour Work Break!, Radical Research en Inclusion Crusade.

Elke keer worden er uitzonderlijke gasten uitgenodigd, van consultants en auteurs tot aan HR-managers en CEO's. Samen met de twee hosts wordt er in de podcasts gepraat over de meest actuele, relevante en uitdagende kwesties op het gebied van HR-technologie en werkomgeving. Onderwerpen als payroll-uitdagingen, bedrijfscultuur en neurodiversiteit worden besproken.

Benieuwd naar meer? Bekijk de website of luister de podcast op Spotify.

#ZigZagHR Brainpicking (BE)

In Brainpicking, de podcast van HR community #ZigZagHR, praat host Lesly Arens met haar gasten over diverse HR onderwerpen om zo inspiratie, best & next practices en ideeën aan het licht te brengen zodat je er meteen mee aan de slag kunt in je organisatie of HR afdeling. Een verscheidenheid van onderwerpen komen aan bod; van distributed ownership en radicale transparantie tot aan loopbaanbegeleiding en human experience.

Honger naar meer? Bekijk de website of luister de podcast op Spotify.

Culture First (EN)

Ben je meer geïnteresseerd in werkcultuur en hoe dit vorm geeft aan menselijk gedrag en ervaring? Luister dan eens de Culture First podcast van Culture Amp, het bedrijf achter het platform voor werknemerservaring. In de podcast gaat host Damon Klotz op zoek naar community en cultuur op de werkvloer. Samen met zijn gasten kijkt hij naar hoe men betekenis geeft in hun werk en hoe de ervaringen die mensen hebben binnen organisaties kunnen worden verbetert. Tevens kijkt hij ook hoe HR slim slim ingezet kan worden op soft skills. Er wordt een breed spectrum aan HR topics getackeld; van feedback cultuur tot wellbeing.

Beluister op Spotify of lees meer over Culture First op de website.

People Power (NL)

Als je opzoek bent naar een Nederlandse podcast dat inzoomt op de kracht van mensen in organisaties, dan ben je bij de People Power podcast aan het juiste adres. Elke week staat de podcast in het teken van onderwerpen onder andere omtrent leiderschap, werkgeluk, inclusie en organisatieverandering. Daarbij geven host Glenn van der Burg en zijn diverse gasten nieuwe praktijkvoorbeelden, laatste onderzoeken en slimme tips.

Vraagstukken als "hoe krijgen ziekenhuizen het voor elkaar om in deze snelkookpan ook nog tijd en ruimte te maken voor een leven lang leren?", "hoe wordt een organisatie inclusief en vooral hoe behoud je dat?" en "Hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen?" komen aan bod in deze podcast.

Beluister op Spotify of lees meer op de website.

Drive Thru HR (EN)

Heb je niet heel veel tijd om iets te beluisteren maar wil je toch om de hoogte zijn van HR trends en inspiratie opdoen, op een luchtige manier? Dan is de Engelse podcast Drive Thru HR iets voor jou. In deze podcast geniet je van luchtige gesprekken tussen de host(s) en de gast(en) over verschillende actuele onderwerpen die relevant zijn voor HR professionals. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer HR Technologie, recruiting, talent management, leiderschap, organisatiecultuur en strategisch HR. Elke podcast aflevering duur 30 minuten en is makkelijk te begrijpen, boeiend.

Start de podcast op Spotify of lees meer over Drive Thru HR op de website.

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Over het gemak en de professionaliteit van Buddee

Probeer Buddee Gratis

Of boek een online demo

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Over het Buddee HR-platform en salarisadministratie

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?

Download de Buddee app voor iOS en Android

Ervaar het mobiele gemak van Buddee zelf

Gebruik onderstaande buttons of download de Buddee app via je smartphone of tablet.

App Store Google Play