Verbreed je kennis met onze 5 favoriete HR kennisplatforms!

Human Resources is een enorm breed evenals dynamisch onderwerp. Er gebeurt altijd wel iets in de HR landschap, of het nou om nieuwe trends gaat of over het laatste arbo nieuws. We begrijpen dat het af en toe lastig kan zijn om elke keer weer op de hoogte te zijn van alles wat er speelt. Tevens kan je kennis verbreden ook nooit kwaad. Je bent immers nooit uitgeleerd. En dat komt goed uit want vandaag de dag zijn er talloze kennisplatforms en communities gericht op HR die je hierin kunnen ondersteunen.

Ook wij ontvangen graag nieuwe kennis met open armen en daarom struinen we elke week wel eventjes op een HR kennisplatform. Gewoon omdat het kan, en omdat we het stiekem ook nog eens best leuk vinden. Lees hieronder meer over onze vijf persoonlijke favorieten!

1. XpertHR

Als je op de hoogte wilt zijn van alle en nieuwste wet- en regelgevingen, behoefte hebt aan overzicht in de veelheid van ingewikkelde informatie en betere beslissingen wilt maken, ben je bij kennisplatform XpertHR aan het goede adres. Op het platform vind je vooral actuele, innovatieve en inspirerende vakinformatie over HR en alle andere gerelateerde onderwerpen. Denk aan onderwerpen omtrent verlof, verzuim, personeelsadministratie, loonadministratie en nog veel meer. Naast toegang tot kennis, krijg je op XpertHR ook toegang tot handige voorbeelddocumenten en tools. Het is bijna gek als je het antwoord op je HR vraagstuk niet kunt vinden op XpertHR.

De content wordt geschreven door een vakkundig team van juristen, belastingadviseurs en HR-specialisten zodat je zeker weet dat je beschikt over betrouwbare, complete en up-to-date informatie.

2. HR Praktijk

Met meer dan 25.000 leden en 35.000 maandelijkse bezoekers, kunnen we stellen dat HR Praktijk een van de grootste professionele human resource management community van Nederland is. Op HR Praktijk vind je diverse onderzoeksrapporten, het laatste nieuws, achtergronden en praktische whitepapers, cases en e-books. Het is mogelijk om gratis lid te worden van HR praktijk. Als gratis lid heb je toegang tot exclusieve online artikelen, kun je geselecteerde whitepapers downloaden en ontvang je de HR Praktijk e-nieuwsbrief en e-alerts.

HR Praktijk heeft ook nog enkele andere websites. Een website voor HR trainingen en cursussen (hracademy.nl), een kennisplatform speciaal voor CHRO's en HR directeuren (chro.nl), een website voor wetten en regels voor personeelsmanagement (premium.hrpraktijk.nl) en een website voor HR rapporten en boeken (rapporten.hrpraktijk.nl).

3. Rendement online

Rendement Online is onderdeel van multimediale uitgever van vakinformatie Rendement Uitgeverij. Rendement Online richt zich specifiek op het leveren van kennis en informatie over alles dat te maken heeft met HR, in de breedste zin. Je hebt op Rendement Online toegang tot het laatste nieuws, tools, toolboxen, adviesdesk en verdiepingsartikelen. De content wordt ook opgesplitst in acht verschillende categorieën, namelijk; Arbo, Financiële administratie, Fiscaal, HR, Ondernemen, OR, Salarisadministratie en Overig.

Als gratis lezen, kun je gewoon alle nieuwsartikelen lezen op Rendement Online. Als je echter onbeperkt toegang wilt hebben tot alles op Rendement Online, moet je een abonnement afsluiten. Je hebt het Rendement Professional abonnement, waarmee je onbeperkt toegang hebt tot Rendement Online en je ontvangt een vakblad maar hebt geen toegang tot diepgaande themadossiers. Met het Rendement Professional+ abonnement heb je dit wel.

4. PW

PW is een HR kennisplatform waar je als abonnee een compleet overzicht treft van relevante informatie. De content op PW is opgesplitst in vijf categorieën; arbeidsrecht, instroom, personeelsmanagement, organisatie & strategie, uitstroom. Tevens kun je ook bij het kopje "toolkit" terecht en vind je daar diverse tools (verlof en vakantie tool), voorbeelddocumenten (voorovereenkomst of thuiswerkovereenkomst), juridische vragen voor HR, onderzoeksrapporten en podcasts.

Met een gratis account kun je iedere maand drie artikelen lezen. Als je meer artikelen wilt lezen, wordt je geacht een abonnement af te sluiten. Dan heb je onbeperkt toegang tot alle nieuws artikelen, achtergrondartikelen, best practices en tools. Tevens ontvang je dan ook 8 keer per jaar het digitale magazine.

PW biedt ook een leerschool: pw.academy (pwacademy.nl). Deze website draait om het bieden van HR opleidingen, cursussen en trainingen. Om deze trainingen e.d. te realiseren, werkt PW samen met de beste hoogleraren en experts in hun vakgebied.

5. HR Tech review

HR Tech review stelt dat zij een expert community zijn die HR technologie in perspectief plaatsen. Bij dit platform kun je, evenals de andere platformen, terecht voor het laatste nieuws, vind je een kennisbank en kun je advies vragen aan een van de experts. Tevens vind je op HR Tech review ook een aanbieders gids en consultancy gids. Met de aanbieders gids kun je middels filters een passende HRTech oplossing vinden voor je organisatie. Met de consultancy gids vind je juist weer consultants die kunnen adviseren op het gebied van HR.

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Over het gemak en de professionaliteit van Buddee

Probeer Buddee Gratis

Of boek een online demo

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Over het Buddee HR-platform en salarisadministratie

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?

Download de Buddee app voor iOS en Android

Ervaar het mobiele gemak van Buddee zelf

Gebruik onderstaande buttons of download de Buddee app via je smartphone of tablet.

App Store Google Play