Rollen & Rechten

Het is logisch dat niet elke werknemer toegang heeft tot alle informatie binnen jouw bedrijf. Althans, dat is de bedoeling. Welke informatie toegankelijk is voor een bepaalde werknemer hangt af van de functie van de werknemer en de relevantie van de informatie. Zo heeft een HR manager bijvoorbeeld meer rechten omtrent het inzien van personeelsdossiers dan een ‘gewone’ werknemer. 

Met de nieuwe product feature van Buddee regel je gemakkelijk alle rollen en rechten van je werknemers. Je voegt eenvoudig nieuwe rollen toe en kunt per rol aangeven welke rechten eraan verbonden zijn. Iedereen gebruikt alleen wat die nodig heeft; lekker simpel, makkelijk en wel zo veilig! Hoe dit werkt, leggen we je hieronder uit. 

Rollen toevoegen 

Via je instellingen ga je naar ‘’Rollen & rechten’’. Hier krijg je een overzicht te zien van alle bestaande rollen, kun je gemakkelijk een nieuwe rol toevoegen en bestaande rollen wijzigen. 

1| Algemeen 

Zodra je klikt op ‘’rol toevoegen’’ kom je in eerste instantie bij het algemene gedeelte. Hier moet je eerst de naam van de rol toevoegen (bijvoorbeeld: HR Manager). Daarna kun je kiezen welke personeelsdossiers een gebruiker met deze rol kan inzien. Hier heb je de keuze uit ‘’Geen’’, ‘’Eigen Personeelsdossier’’, ‘’Directe teamleden’’, ‘’Directe en indirecte teamleden’’, ‘’HR klanten’’ en ‘’Alle werknemers’’. 

2| Afdelingen 

Bij het tweede kopje ‘’Afdelingen’’ kun je gebruikers met deze rol toegang geven tot de personeelsdossier van alle werknemers die tot een bepaalde afdelingen behoren. Dit is optioneel. 

3| Rechten

Bij het kopje ‘’rechten’’ kun je vervolgens de rechten aan de rol toekennen. Er zijn diverse onderdelen die je kunt toekennen aan de aangemaakte rol. Deze onderdelen zijn onderverdeeld in diverse categorieën: van personeelsdossier, instellingen, rollen & rechten tot aan salarisadministratie en administratie. Per onderdeel kun je vervolgens aanvinken of de gebruiker in deze rol het desbetreffende onderdeel mag bekijken, toevoegen, bewerken en/of verwijderen. 

4| Gebruikers

Bij het laatste kopje ‘’gebruikers’’, vind je een overzicht van alle gebruiker met die desbetreffende rol. Heb je onlangs een nieuwe werknemer aangenomen die ook de rol bekleed? Dan kun je die gemakkelijk met twee drukken op de knop toevoegen. 

Gebruik alleen wat je nodig hebt! 

Door deze nieuwe feature van Buddee is het nu nog meer dan ooit mogelijk om ons HR platform volledig naar eigen wens in te richten. Zo heb je alles wat je maar wilt, maar niets te veel.