Standaard feestdagen in Verlof

Verlof: iedereen heeft er recht op. In de wet staan verschillende dingen geregeld omtrent verlof. Zo heeft iedere werknemer recht op een vakantie van tenminste vier keer het aantal werkdagen per week. Vakantiedagen zijn bedoeld voor een gezonde balans tussen werk en ontspanning. Naast deze vakantiedagen, is er in de wet ook geregeld dat je werknemers recht hebben op verlof bij belangrijke gebeurtenissen zoals wanneer een werknemer zwanger is of gaat bevallen. Tevens zijn geboorteverlof, ouderschapsverlof, adoptieverlof, zorgverlof, calamiteitenverlof en ander kort verzuimverlof ook vormen van wettelijk verlof. 

Maar hoe zit het dan met verlof op officiële feestdagen? Dat feestdagen vrije dagen zijn voor je werknemers, staat nergens officieel geregeld. Je werknemers hebben dus niet wettelijk recht op een vrije dag op een bepaalde feestdag. Het kan echter wel zo zijn dat er wel in de cao staat dat je werknemers op bepaalde feestdagen recht hebben op een vrije dag of je kunt dit samen met je werknemers hebben afgesproken. 

Standaard feestdagen instellen in Buddee

De officiële standaard feestdagen staan allemaal al automatisch in Buddee. Deze kun je vinden via Instellingen > Feestdagen. Hier kun je ook gelijk per feestdag ‘’verrekenen tijdens verlofaanvraag’’ aan- of uitzetten. Is er in de cao geregeld dat je werknemer recht heeft op verlof op bepaalde feestdagen? Of heb je met je werknemers afgesproken dat de kerstdagen binnen jullie bedrijf tellen als officiële vrije dagen? Dan kun je instellen dat je dit wilt verrekenen tijdens verlof aanvragen. Dit houdt in dat wanneer een werknemer vrij wilt vragen voor eerste kerstdag, dit niet van haar verlof saldo afgaat omdat het al automatisch telt als een officiële vrije dag. 

Als er feestdagen zijn die binnen jouw bedrijf gelden als vrije dagen maar niet tussen het standaard lijstje staan, kun je deze feestdagen alsnog heel gemakkelijk zelf toevoegen.