Hoe werkt contractbeheer?

Het opstellen en invullen van een contract is slecht het begin. Na het vaststellen van een contract is het namelijk ook van belang om te allen tijde inzicht te hebben in de lopende contracten, de contractuele afspraken en de eventuele afloop termijnen. Het proces van het opzetten, invullen, actueel houden en beheren van alle contracten wordt contractbeheer genoemd. Contractbeheer zorgt ervoor dat de juiste informatie op het juiste tijdstip en op de juiste plaats beschikbaar is zodat het bedrijf voldoende inzicht heeft in lopende contracten en contractafspraken. Zo kan een bedrijf tijdig inspelen op contractuele veranderingen indien nodig.

Contractbeheer valt onder contractmanagement. Het proces van het beheren, de realisering en het toezien op het naleven van contracten, wordt contractmanagement genoemd. Omdat beide begrippen veel op elkaar lijken, wordt het vaak door elkaar gehaald. Echter, contractmanagement kun je het beste zien als het overkoepelende karakter waar contractbeheer een belangrijk onderdeel van is. Zonder goed contractbeheer, kan contractmanagement niet effectief uitgevoerd worden.

Digitaal contractbeheer

Als werkgever zie je veel contracten komen en gaan. Als je net iemand aanneemt, moet je een arbeidsovereenkomst opstellen en afsluiten. Maar daar blijft het niet bij. Als je jouw werknemers een auto en/of laptop van de zaak biedt, doe je er goed aan om ook hier een gebruikersovereenkomst voor op te stellen.

Alle afgesloten contracten van jouw werknemers moet je opnemen in hun personeelsdossier. Eertijds werden personeelsdossiers, maar ook losse contracten, voornamelijk schriftelijk in fysieke opbergkasten bewaard. Vandaag de dag wordt dit proces steeds meer gedigitaliseerd door bedrijven.

Met een goed HR-platform kan jij als werkgever alle documenten en contracten archiveren in één digitale omgeving waardoor je altijd en overal inzicht hierin hebt. Door middel van automatische taken en reminders word je op de hoogte gebracht van contractuele afspraken, opzegtermijnen en/of vervaltermijnen. Zo kun je hier als werkgever tijdig naar handelen.

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Over het gemak en de professionaliteit van Buddee

Probeer Buddee Gratis

Of boek een online demo

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Over het Buddee HR-platform en salarisadministratie

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?

Download de Buddee app voor iOS en Android

Ervaar het mobiele gemak van Buddee zelf

Gebruik onderstaande buttons of download de Buddee app via je smartphone of tablet.

App Store Google Play