Onboarding en Offboarding

Buddee begrijpt als geen ander het belang van een naadloze onboarding- en offboarding-ervaring voor zowel werkgevers als werknemers. Buddee vereenvoudigt deze belangrijke processen, waardoor organisaties zich kunnen richten op het aantrekken en behouden van nieuw toptalent, terwijl ze tegelijkertijd het vertrek van medewerkers op een professionele en zorgzame manier beheren.

HR taken van A tot Z

Onboard nieuwe medewerkers

Binnen Buddee kun je processen en workflows klaarzetten voor nieuwe medewerkers. Zo gaan ze soepel het takenlijstje af, starten ze de trainingen, worden ze geïntroduceerd binnen het team en krijgen ze de laptop van de zaak.

Houd het personeelsdossier bij

Documenten, contracten, beoordelingsgesprekken, verlof en verzuim en alle andere HR gerelateerde zaken worden digitaal bijgehouden in het persoonlijke dossier van de werknemers. 

Offboarding van werknemers

Wanneer werknemers het bedrijf verlaten, wil je daarvoor ook een proces hebben. Van het exit-gesprek, feedback, bedank-cadeau, teruggave van de zakelijke eigendommen en de toegang tot de informatie systemen. 

Contractbeheer

Het contractbeheer van Buddee fungeert als een digitale opslagplek van alle contracten binnen jouw bedrijf. Zo behoud je altijd en overal inzicht in alle contracten en overeenkomsten, weet je precies wie in welk contract zit en wanneer deze verlengd moet worden.

De voordelen op een rijtje:

 • Alle contracten op één plek
 • Veilig alle contracten digitaal
 • Nooit meer een contractverlenging vergeten
Contractbeheer

Digitaal personeelsdossier

Binnen het HR-platform van Buddee heb je de mogelijkheid om alle belangrijke gegevens van al jouw medewerkers digitaal op te slaan. Zo heb je in één oogopslag inzicht in onder meer de verlof- en verzuimpercentages, belangrijke documenten en de bedrijfsmiddelen van je medewerkers.

De voordelen kort samengevat:

 • Alle gegevens binnen handbereik
 • Minder handmatig typewerk
 • Bewaartermijnbewaking
Digitaal personeelsdossier

Workflows

Door het bijhouden van de werkstromen op het platform van Buddee krijg je als HR manager beter zicht op de voortgang van taken en processen. Het geeft inzicht in de status van de taken, het type taak en wanneer de taak af moet zijn. Dit maakt het makkelijker voor het bedrijf om zich aan de deadlines te houden.

De voordelen kort samengevat:

 • Creëer je eigen werkstromen
 • Beheren van onboarding en offboarding
 • Inzicht in voortgang van taken en processen
Workflows

Van sollicitant naar collega in dienst!

We begrijpen dat de overgang naar een nieuwe functie en organisatie een spannende stap is, en daarom hebben we ervoor gezorgd dat het proces soepel en moeiteloos verloopt. Hierdoor kun je snel en effectief aan de slag met je nieuwe uitdaging, waardoor je de best mogelijke start hebt in je nieuwe rol. Dankzij de makkelijke flow van sollicitant naar de start in het onboardingproces begin je altijd op tijd met de eerste stappen!

Van sollicitant naar collega

Onboarding werkstroom

Zodra de medewerker in dienst treedt wordt direct de onboarding werkstroom geactiveerd! Deze bestaan uit de volgende stappen:

 • Stel een reminder in voor de eerste werkdag; zo vergeet je nooit meer wanneer je nieuwe collega begint!
 • Betrek de collega direct in het proces door de benodigde informatie te laten aanleveren!
 • Maak taken aan voor, op en na de eerste werkdag via de slimme workflows
Onboarding werkstroom

Offboarding

Als bedrijf heb je ook te maken met het feit dat collega’s jouw bedrijf gaan verlaten. Dit kan om diverse redenen zijn. Om er voor te zorgen dat de medewerker wel met een goed gevoel zijn laatste werkperiode in gaat, is het belangrijk om van een goed offboardingsproces gebruik te maken. Deze start op het moment dat de medewerker te kennen heeft gegeven jouw bedrijf te willen verlaten. Maak duidelijke afspraken over zijn laatste werkdag en of er taken zijn die overgedragen moeten worden aan een andere collega en plan een exit-gesprek in.

Voordelen kort samengevat:

 • Stel een reminder in voor de laatste werkdag
 • Plan een exit-gesprek in
 • Regel de teruggave van zakelijke eigendommen
Offboarding

Wat onze klanten zeggen

Ontdek hoe Buddee jouw HR-processen kan verbeteren

Probeer onze software geheel vrijblijvend of plan een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?