Beheer Verlof & Verzuim van werknemers

Het HR-platform van Buddee biedt ondernemers gebruiksvriendelijke tools om verlof en verzuim te managen. Verlof aanvragen, ziek melden en aanvragen goedkeuren is nog nooit zo makkelijk geweest.

bedrijfskalender-hr-manager

Verlof en Verzuim registratie nog nooit zo makkelijk geweest!

Aanmelden verlof of ziekte dagen door werkenmers

Werknemers geven eenvoudig vakantie, verlof, ziektedagen etc aan in de Buddee (mobiele) App. 

Keuren verlofdagen door managers

Het keuren van vakantie, verlof of verzuim komt te staan in de takenlijst van de manager. Deze keurt het goed (of af) waarna de aanvraag is verwerkt. 

Insights en rapportage

Overzichtelijke rapportage van de ziektedagen van werknemers of vakantiedagen per periode. Dit geeft mooie insights binnen jouw bedrijf! 

Verlof en verzuim: heb jij dit onder controle?

Wist je dat één verzuimdag gemiddeld 250 euro kost? Verzuim kan dan ook een grote kostenpost van een onderneming zijn. Zodra een van jouw werknemers ziek is, krijg je te maken met directe en indirecte kosten. Onder directe kosten vallen onder andere de verplichte doorbetaling van tenminste 70% van het loon en de re-integratiekosten. Indirecte kosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor vervangend personeel of verlies van omzet. Natuurlijk kan je je als ondernemer hiervoor (gedeeltelijk) verzekeren. Maar goed inzicht in je ziekteverzuim met daarbij een duidelijk verzuimprotocol is essentieel.

Werknemers hebben een wettelijk recht op betaald verlof zoals natuurlijk vakantie! Maar wist je dat er voor wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen verschillende verjaringstermijnen bestaan? En registreer je andere wettelijke verlofregelingen als zorgverlof, calamiteitenverlof, zwangerschapsverlof wel juist? De duur van de meeste soorten verlofregelingen is door de wet en/of CAO vastgesteld. Binnen jouw organisatie kan afgesproken worden extra vakantiedagen of bijzonder verlof toe te kennen. Dit moet dan in het arbeidsovereenkomst meegenomen worden. Best wel veel dus om in de gaten te houden!

Daarom maakt Buddee verlof- en verzuimregistratie makkelijker waardoor jouw onderneming hier meer grip op krijgt en hoge kosten kan voorkomen.

Realtime verlofbalansen

Wettelijke vakantiedagen vervallen in beginsel een half jaar na het kalenderjaar waarin deze opgebouwd zijn. Maar wist je ook dat niet opgenomen bovenwettelijke vakantiedagen pas na vijf jaar verjaren? Met Buddee heb je altijd en overal inzicht in het actuele verlof en vakantie-uren saldo, het aantal uur dat nog wordt opgebouwd en vergeet je nooit meer wanneer het verlof komt te vervallen door de reminders

 • Verlof via Nederlandse wet-en regelgeving
 • Weet wanneer verlofdagen komen te vervallen
 • Pro rato berekenen van verlofbalans
 • Bijzonder verlof van jouw onderneming zelf instellen
realtime-verlofbalansen

Inzicht in actuele verzuimpercentages

10% van alle verzuimgevallen betreft lang verzuim. Dit zijn gevallen waarbij mensen langer dan zes weken ziek zijn. Weet jij het verzuimpercentage binnen jouw onderneming? Door ons eenvoudige verlof- en verzuimregistratie features binnen het HR-platform van Buddee los je dit vraagstuk gemakkelijk op.

 • Meet het aantal ziekmeldingen
 • Inzicht in je ziekteverzuimpercentage
 • Stuur je verzuim met deze inzichten
inzicht-in-actuele-verzuimpercentages

Employee Self Service

Met Buddee hebben medewerkers altijd en overal toegang tot hun eigen digitale omgeving. Zo kunnen medewerkers gemakkelijk met een druk op de knop verlof aanvragen of zich ziekmelden. Nadat de medewerker een verlofaanvraag of ziekmelding heeft ingediend, hoeft de manager dit alleen nog maar goed te keuren. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt de medewerker op de hoogte gebracht door middel van een e-mail. Wel zo handig toch?

 • Eenvoudig zelf ziek en betermelden via je telefoon
 • Altijd inzicht in verlof- en vakantie uren
 • Nooit meer onnodig extra tijd kwijt
employee-self-service

Altijd op de hoogte

Laat jouw medewerkers gebruik maken van onze slimme en overzichtelijke bedrijfskalender. Zo zie je wie waar is op welk moment en kunnen jouw medewerkers hier rekening mee houden bij het aanvragen van verlof.

 • Zie direct wie er wel en niet zijn
 • Altijd en overal zichtbaar voor iedereen
 • Ook handig, je vergeet nooit meer een verjaardag of jubileum

Wat onze klanten zeggen

Ontdek hoe Buddee jouw HR-processen kan verbeteren

Probeer onze software geheel vrijblijvend of plan een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?