Welke employee benefits kan je aanbieden binnen een organisatie?

gepost op 2023-03-29 09:22:26

Het is in de huidige arbeidsmarkt belangrijk als werkgever om te zorgen dat je tevreden medewerkers hebt en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden aanbieden is daarbij erg belangrijk. Een manier waarmee werkgevers die kunnen doen, is door het aanbieden van employee benefits. Employee benefits zijn extra voordelen of arbeidsvoorwaarden die werknemers ontvangen bovenop hun salaris en die bijdragen aan hun welzijn en motivatie. 

Waarom is een Employee Benefits Platform belangrijk? 

Een employee benefits platform is belangrijk omdat het werkgevers de kans biedt om extra voordelen en arbeidsvoorwaarden aan te bieden aan hun werknemers. Op deze manier kunnen werkgevers concurreren op de arbeidsmarkt en talent aantrekken en behouden.  

Een employee benefits platform geeft werknemers de mogelijkheid om zelf hun voordelen te kiezen en beheren, hierdoor hebben ze meer controle over hun arbeidsvoorwaarden en kunnen ze beter inspelen op hun persoonlijke behoeften. Werknemers kunnen via het employee benefits platform bijvoorbeeld kiezen uit verschillende zorgverzekeringen, pensioenregelingen, bedrijfsfitnessregelingen en reiskostenvergoedingen.

Daarnaast kan het platform ook bijdragen aan de werknemerstevredenheid en motivatie. Wanneer werknemers toegang hebben tot arbeidsvoorwaarden en voordelen kunnen ze zich gewaardeerd en gesteund voelen door werkgevers. Deze waardering kan leiden tot een hogere werknemerstevredenheid, en dit zorgt weer voor betere prestaties binnen de organisatie. 

Naast de voordelen voor werknemers heeft een employee benefits platform ook voordelen voor werkgevers. Kosten voor secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen verlaagd worden door collectieve regelingen aan te bieden. Daarnaast kan het platform ook worden gebruikt om werknemers te informeren over nieuwe regelingen en om enquêtes uit te voeren om te bepalen welke voordelen het meest populair zijn. 

Een employee benefits platform is dus belangrijk omdat het werkgevers een manier geeft arbeidsvoorwaarden en extra voordelen aan te bieden aan hun werknemers, wat kan bijdragen aan de werknemerstevredenheid, motivatie en betere prestaties, terwijl het werkgevers kan helpen om de kosten van arbeidsvoorwaarden te beheersen en te voldoen aan wet- en regelgeving.

Voorbeelden van Employee Benefits  

Door voordelen aan te bieden, kunnen werkgevers een competitief pakket van arbeidsvoorwaarden bieden en potentieel talent aantrekken en behouden in de huidige arbeidsmarkt. Daarnaast kunnen de employee benefits bijdragen aan het verbeteren van de werk-privébalans van werknemers en de werktevredenheid verhogen. Het is daarom goed voor werkgevers om na te denken over welke employee benefits het beste bij de organisatie en werknemers passen. Er zijn heel veel voordelen beschikbaar om aan werknemers aan te bieden, een aantal voorbeelden van die voordelen zijn: 

  • Zorgverzekering: Een zorgverzekering geeft werknemers dekking voor medische kosten, zoals bijvoorbeeld een ziekenhuisopnames, medicijnen en tandardsbezoeken. Werkgevers kunnen dan bijvoorbeeld de premie van de zorgverzekering betalen of een collectieve zorgverzekering aanbieden met korting.
  • Pensioenregeling: Een pensioenregeling geeft werknemers de mogelijkheid om te sparen voor hun pensioen. Dit kan bijvoorbeeld door als werkgever bij te dragen aan het pensioen.
  • Reiskostenvergoeding: Deze vergoeding geeft werknemers een vergoeding voor hun woon-werkverkeer. Dit via bijvoorbeeld een kilometervergoeding, een OV-abonnement of een leaseauto.  
  • Kinderopvang: Kinderopvang kan aangeboden worden door de werkgever als een employee benefit. Dit kan door bij te dragen aan de kosten voor de kinderopvang of door samen te werken met een kinderopvangorganisatie.
  • Korting op producten en diensten: Een employee benefit die aangeboden kan worden is korting op producten en diensten. Dit kan gaan over bedrijfsproducten maar ook korting op diensten en producten van externe bedrijven.  
  • Opleidingsbudget: Een budget voor opleidingen geeft werknemers de mogelijkheid om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun kennis te vergroten. Werkgevers kunnen bijvoorbeeld een budget toewijzen aan opleidingen, trainingen en cursussen.
  • Bedrijfsfitness: Een bedrijfsfitnessregeling geeft werknemers de mogelijkheid om te sporten bij een sportschool tegen een gereduceerd tarief of op kosten van de werkgever.
  • Extra beloningen voor topprestaties: Geef extra beloningen voor topprestaties geleverd door het personeel. Dit kan door die beloningen in het portaal te zetten. 

Conclusie 

Het aanbieden van employee benefits is een belangrijk onderdeel van ontwikkelen van een aantrekkelijk pakket van arbeidsvoorwaarden voor de werknemers. Het biedt niet alleen extra voordelen aan werknemers maar kan ook bijdragen aan de motivatie, betrokkenheid en tevredenheid van deze werknemers. Als werkgever kun je verschillende soorten employee benefits aanbieden, afhankelijk van de wensen en behoeften van jouw organisatie en werknemers. 

Het is goed om te onthouden dat employee benefits niet alleen voordelen hebben voor werknemers maar ook voor werkgevers. Het gebruik hiervan kan helpen bij het aantrekken en behouden van nieuw talent, het verminderen van ziekteverzuim en het verbeteren van de productiviteit. Ook kan het aanbieden van employee benefits een positieve invloed hebben op de reputatie van de organisatie, waardoor er een grotere aantrekkingskracht komt voor toekomstige werknemers. 

Door te investeren in employee benefits kunnen werkgevers dus werknemers stimuleren om beter te presteren en zich meer betrokken te voelen bij het bedrijf. Het geeft werknemers ook een gevoel van waardering en erkenning voor hun werk en kan bijdragen aan het opbouwen van een positieve werkcultuur. Het is als werkgever dus verstandig om te overwegen welke employee benefits bij jouw organisatie en werknemers passen, en hoe je deze voordelen kunt implementeren en communiceren. 

Employee benefits met Buddee 

Buddee biedt een uitgebreid en geïntegreerd systeem voor het beheer van employee benefits, waardoor bedrijven hun werknemers een aantrekkelijk en goed gestructureerd pakket aan extra voordelen kunnen bieden. Met dit platform kunnen HR-afdelingen diverse employee benefits efficiënt beheren en op maat aanbieden, wat bijdraagt aan het aantrekken, behouden en motiveren van talentvolle medewerkers.

Wat onze klanten zeggen

Ontdek hoe Buddee jouw HR-processen kan verbeteren

Probeer onze software geheel vrijblijvend of plan een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?