Wat is HR analytics?

HR analytics is een middel voor organisaties om de gegevens over menselijk kapitaal te verzamelen, analyseren en visualiseren. Het doel hiervan is om inzicht te krijgen in de prestaties, productiviteit en tevredenheid van je medewerkers en op basis daarvan kan je beslissingen nemen die bijdragen aan de verbetering van de HR-praktijken en de bedrijfsresultaten. 

Om een beter beeld te krijgen van het menselijke kapitaal, prestaties en ontwikkeling maakt HR analytics gebruik van gegevens uit verschillende bronnen, zoals personeelsbeoordelingen, opleidingen, verzuimgegevens en uitval. Op basis van deze analyse kan de HR-afdeling een beleid formuleren en uitvoeren dat gericht is op verbetering en groei van de medewerkers en de organisatie als geheel.  

Voorbeelden HR analytics 

HR analytics heeft veel verschillende vormen en deze kunnen worden ingezet om verschillende aspecten van de HR-praktijk in kaart te brengen en te verbeteren. Een aantal van deze vormen van HR analytics zijn: 

  • Personeelsbeoordelingen
  • Verloopgegevens
  • Verlof en verzuim
  • Recruitment
  • Diversiteit en inclusiviteit 

Waarom HR analytics?

Er zijn verschillende reden waarom HR analytics een belangrijk onderdeel is van moderne HR-praktijken. Een aantal van de belangrijkste voordelen van HR analytics zijn: 

  • Inzicht in prestaties en tevredenheid: het gebruik van HR analytics biedt inzicht in de prestaties en tevredenheid van de medewerkers hierdoor kan er gericht worden gewerkt aan verbetering van de organisatie.
  • Verbetering van HR-praktijken: HR analytics kan helpen om specifieke aspecten van de HR-praktijk, zoals verlof, verzuim en opleidingsbereidheid te verbeteren.
  • Verhoging van de productiviteit: door inzicht te krijgen in de prestaties en ontwikkelingsbehoefte van medewerkers kan HR analytics helpen om de productiviteit van medewerkers en de organisatie te verhogen.
  • Verbetering van de bedrijfsresultaten: door gericht beleid te formuleren en uit te voeren op basis van gegevens over menselijk kapitaal kan HR analytics bijdragen aan de verbetering van bedrijfsresultaten.
  • Evidence-based besluitvorming: door HR analytics worden beslissingen gebaseerd op feiten en gegevens in plaats van intuïtie of gevoel. Als resultaat komt er een effectievere besluitvorming.  

HR analytics is een werkwijze die de impact van medewerkers op de prestaties van de organisaties zichtbaar maakt. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld te meten hoe personeelsverloop de kwaliteit van een onderzoek beïnvloed. Een organisatie kan met HR analytics achter deze impact komen. Hierdoor wordt het inzichtelijker wat de toegevoegde waarde is van de HR-processen en HR-management. HR analytics is dus een handig middel om betere besluiten te nemen voor de organisatie.

Waarom kiezen voor Buddee?

Buddee is de enige betaalbare en eenvoudige oplossing voor het Nederlandse mkb die je volledige HR en salarisadministratie automatiseert.

Eenvoudig

Met onze eenvoudige Plug & Play HR software ben je zo onderweg! Zonder dure implementatie.

Compleet

Volledige automatisering van HR en salarisadministratie! Ook als je meerdere bedrijven beheert binnen één groep.

Persoonlijk

Vanuit de basis ingericht naar Nederlandse wet- en regelgeving met uitstekende service!

Betaalbaar

HR software & Salarisadministratie uitbesteedt voor een voordelige prijs!

Ontdek wat Buddee kan doen voor jouw organisatie

Wij leggen je graag vrijblijvend uit wat onze software en diensten jou te bieden hebben.

Dit is wat je van ons kan verwachten:

Een persoonlijke tour door ons product
Passend advies gebaseerd op jouw situatie
Antwoorden op al jouw vragen

Integreer met onze partners

Bespaar tijd door Buddee te koppelen met je bestaande applicaties of bouw je eigen integraties via onze API.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier onze meest gestelde vragen. Als je meer hulp nodig hebt, staan we klaar om je te helpen.

Voor wie is Buddee?

Buddee is ontwikkeld voor Nederlandse mkb-bedrijven die een oplossing zoeken voor hun gehele personeels- en salarisadministratie.

Ook werken wij met of voor boekhouders en hr-consultants die de salarisadministratie van hun klanten aan ons uitbesteden omdat zij zelf geen specialisten in dienst hebben.

Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?

Uiteraard! Via deze link kan je een online demonstratie inplannen. We laten dan graag zien hoe we je personeels- en salarisadministratie kunnen vereenvoudigen.

Zijn er opstartkosten voor Buddee?

Nee! Wij zijn er van overtuigd dat Buddee zo eenvoudig is om in te richten en te gebruiken dat we je kosteloos helpen je Buddee account voor alle HR-zaken in te richten.

Mocht je ook je volledige salarisadministratie aan Buddee uitbesteden dan kunnen, voor het overnemen van het dossier van je huidige administrateur, opstartkosten van toepassing zijn. Neem hiervoor contact met ons op!

Koppelen jullie ook met andere software?

Jazeker!

Wij koppelen onder andere met Nmbrs, de nr. 1 salarisadministratie-software in Nederland. Mocht je de salarisadministratie aan Buddee uitbesteden dan verwerken we deze zelf ook in deze ISAE 3402 Type II gecertificeerde software aan de achterkant. Nmbrs koppelt op haar beurt weer met alle gebruikelijke boekhoudpakketten voor onder andere je loonjournaalposten.

Wij integreren ook met planningstools zoals Shiftbase. Op onze integratie-pagina zie je welke koppelingen we momenteel hebben.

Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?

Personeelsgegevens zijn gevoelige data en daarom doen wij er alles aan om al jouw data AVG-conform te beveiligen. Met 2FA, rechtenbeheer, Europese servers (AWS) en gebruik van ISAE 3402 Type II gecertificeerde salarisadministratie-software van NMBRS, staat veiligheid bij ons voorop.

Welke functionaliteiten heeft Buddee?

Buddee is een alles-in-één HR-platform gericht op het Nederlandse mkb. We voorzien in alle belangrijke functies die je als ondernemer nodig hebt om al je volledige personeelsadministratie eenvoudig te regelen.

Bekijk alle mogelijkheden →

Kan ik Buddee gratis uitproberen?

Uiteraard! Je kan de HR-software van Buddee 14 dagen kosteloos uitproberen.

Kan ik ook zelf loonstroken maken?

Nee. Bij Buddee zijn wij van mening dat salarisadministratie in de meeste gevallen te complex is om zelf te doen als je geen specialist bent. Onze experts zijn salarisadministrateur van beroep, volgen de wet- en regelgeving op de voet en helpen je met vraagstukken indien nodig. Uiteraard zijn alle mutaties te exporteren om in te laden in de gangbare salarisadministratietools.

Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?

Buddee voorziet in flexibele en uitgebreide instellingen van rollen & rechten voor verschillende type gebruikers zoals medewerkers, managers, HR-managers, externe (salaris) administrateurs etc.

Wij helpen je indien gewenst graag kosteloos deze rechten in te richten.