Vier keer teambuilding activiteiten die nauwelijks iets kosten

Of je nu een groot of klein team hebt; iedereen heeft baat bij een team dat het goed met elkaar kan vinden. Een goede band binnen een team heeft namelijk over het algemeen een positief effect op de werksfeer, de productiviteit en de bedrijfsresultaten. Het kan dus erg belangrijk zijn om tijd te spenderen aan het creëren van een fijne teamsfeer. Maar hoe doe je dit het best?

Wanneer werknemers op een fijne manier met elkaar omgaan, draagt dit al bij aan de sfeer binnen een team. Maar ook door eens in de zoveel tijd teambuilding activiteiten te organiseren, kunnen er vriendschappen ontstaan. Daarnaast kunnen deze activiteiten ook zorgen voor een verbeterde samenwerking tussen werknemers en vergroot je de werknemerstevredenheid en betrokkenheid.

Teambuilding duur? Nee hoor!

Ondanks de voordelen van teambuilding activiteiten, spenderen menig bedrijven hier toch niet genoeg tijd aan. Teambuilding activiteiten worden vaak als 'duur' en tijdrovend bestempeld, terwijl er ook genoeg activiteiten zijn die nauwelijks iets kosten maar net zo effectief zijn. Laten we daarom eens kijken naar een aantal ideeën voor teambuilding activiteiten die niet duur en zelfs gratis zijn. Van een spelletjesavond tot aan human bingo.

Borrel + spelletjesavond

Eens per week of per maand een borrel op het werk wordt bij veel bedrijven al geïmplementeerd. Maar voeg daar eens voor de verandering (bord)spelletjes aan toe, zoals 30 seconds of pictionary. Of vraag je werknemers hun lievelingsspellen mee te nemen; zo leer je elkaar ook nog eens kennen!

Dit idee is wellicht een van de meest voor de hand liggende ideeën, maar daardoor zeker niet de minste. Door minimaal eens per maand een borrel in te plannen, in combinatie met verschillende spelletjes, zorg je voor een informele en gezellige sfeer. Verdeel je personeel in teams en spelen maar!

Kantoor speurtocht

Speurtochten zijn een leuke manier om samenwerken en creatief denken te stimuleren. Je kunt de speurtocht organiseren op basis van raadsels en/of op basis van opdrachten. Een speurtocht op basis van raadsels houdt in dat de speurtocht bestaat uit een reeks raadsels, waarbij de ene goed opgeloste raadsel weer naar een andere aanwijzing leidt.

Je kunt ook een speurtocht organiseren op basis van het uitvoeren van diverse opdrachten. Dan krijgt het team pas de volgende aanwijzing wanneer de taak is voltooid.

Het team dat de raadsels en/of opdrachten als eerst heeft uitgevogeld, komt dan aan bij een zogenaamde schat – de beloning. Kun je het niet permitteren dat iedereen tegelijkertijd door het kantoor hobbelt? Dan kun je de speurtocht ook per team laten doen. Dan is de speurtocht op basis van tijd in plaats van "wie het eerst komt, wie het eerst maalt".

Het complimenten activiteit

Voor deze activiteit hoef je je personeel niet te verdelen in teams; ieder doet dit voor zich. Elk van je werknemers geef je een paar Post-Its en vraag je om een compliment over een andere collega op te schrijven. Verzamel vervolgens alle Post-Its van alle werknemers en plak ze op een groot vel papier onder de naam van de desbetreffend persoon. Zo krijgt iedereen een eigen 'complimentenvel'.

Je werknemers zullen verrast worden door de verschillende soorten complimenten. Daarnaast zullen je werknemers zich meer gewaardeerd voelen op het werk door het ontvangen van complimenten van collega's!

Bingo, maar dan anders

In plaats van de gewoonlijke bingo, kun je een zogenaamde 'menselijke' bingo maken en spelen met je team. Hierbij geef je elke werknemer een bingokaart met kenmerken en eigenschappen van andere werknemers erop geschreven. Bijvoorbeeld "woont in Amstelveen", "rijdt een Mercedes", "Speelt Piano" enzovoorts.

Je werknemers moeten dan met elkaar praten om anderen te vinden die aan de beschrijvingen voldoen. Als ze deze hebben gevonden, kunnen ze het vakje aankruisen op de kaart en de naam van de persoon in het vakje schrijven. De winnaar is degene die als eerst een volledige rij heeft gemaakt.

Dit speelse en leuke teambuilding activiteit is goed voor nieuwe teams of teams die elkaar nog niet zo heel goed kennen. Je werknemers moeten namelijk met elkaar praten en elkaar leren kennen, willen ze een rijtje vol krijgen.

Wees creatief

Naast deze ideeën, zijn er ook nog talloze andere activiteiten die je op kantoor of daarbuiten (gratis) kunt uitvoeren. Je kunt ook eens een kijkje nemen bij monsterevents.nl. Ook zij bieden veel diverse teambuilding activiteiten voor elk budget. Ben je toch wat geld kwijt voor een activiteit? Kan dan eens of je dit kunt aanmerken in de WKR regeling.

Wees in ieder geval creatief en vraag ook zeker input van je werknemers! Wie weet hebben zij zelf ook hele leuke ideeën.

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Over het gemak en de professionaliteit van Buddee

Probeer Buddee Gratis

Of boek een online demo

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Over het Buddee HR-platform en salarisadministratie

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?

Download de Buddee app voor iOS en Android

Ervaar het mobiele gemak van Buddee zelf

Gebruik onderstaande buttons of download de Buddee app via je smartphone of tablet.

App Store Google Play