Gesprekscyclus zoals het past binnen je bedrijf!

Eens in de zoveel tijd, stuit je als leidinggevenden en/of werkgever op het voeren van beoordelingsgesprekken met je personeel. Het beoordelingsgesprek is een belangrijk en spannend moment voor je werknemer, gezien dit gesprek bepalend kan zijn voor het verloop van de loopbaan van je werknemer. Voor jou als werkgever is dit hét moment om aan te geven hoe tevreden je werkelijk bent met je werknemer en sturing te geven waar nodig. Tijdens dit gesprek geef je nuttige feedback over de prestaties en het functioneren van je werknemer en komen onderwerpen als een contractverlenging, bonus of salarisverhoging ook aan bod. Uiteindelijk wordt er ook vaak een score gehangen aan de beoordeling.

Omdat wij bij Buddee graag het werkende leven voor jou als werkgever en je werknemers een stuk simpeler en beter willen maken, is het bij Buddee nu mogelijk beoordelingscyclussen in te vullen zoals jij het wilt. Jij geeft aan wanneer een beoordelingscyclus start en Buddee automatiseert het voor je. Hoe je dit doet? Let's take a look!

Een nieuw beoordelingscyclus aanmaken

Door het functioneren van je werknemers te beoordelen, kun je hen niet alleen stimuleren maar krijg je ook een beter inzicht in de kwaliteit van je personeelsbestand. Bij Buddee kun je via instellingen aangeven wanneer er een beoordelingscyclus start en hoe het werkt. Hierdoor hoef je als beoordelaar nooit meer handmatig een beoordeling aan te maken. Scheelt weer tijd.

Een beoordelingscyclus maak je gemakkelijk aan voor de gehele organisatie of per afdeling. Als je een nieuwe beoordelingscyclus aanmaakt, geef je in eerste instantie aan wanneer deze cyclus begint: vanaf de start van een nieuw dienstverband of vanaf een specifieke datum. Daarnaast kun je ook instellen hoe vaak je deze beoordelingscyclus wilt herhalen en wanneer het eindigt. Je kunt er echter ook voor kiezen om de cyclus altijd door te laten lopen. Hoewel er namelijk geen wettelijke regels zijn voor de frequentie, wordt er aangeraden om een- of tweemaal per jaar beoordelingsgesprekken te voeren met je personeel.

Ook is er de ruimte om de beoordelaar te benoemen en kun je instellen hoeveel dagen de beoordelaar heeft om de werknemer te beoordelen. Dit heeft weer invloed op de reminders die naar de beoordelaar worden gestuurd.

Reminders

Wanneer je een nieuwe beoordelingscyclus hebt toegevoegd, wordt het eerstvolgende beoordelingsgesprek automatisch aangemaakt. Zodra de datum van het beoordelingsgesprek nadert, krijgt de beoordelaar een automatische reminder. Zo staan de beoordelingsgesprekken altijd vast en wordt er nooit meer eentje vergeten!

Kies zelf hoe jij je werknemers beoordeelt

Vroeger gaf je je werknemer tijdens een beoordelingsgesprek een cijfer (één tot tien) of sterren (één tot vijf). Dat waren de meest standaard beoordelingsinstrumenten. Tegenwoordig zijn er echter zoveel meer (inhoudelijke) beoordelingsinstrumenten waarmee je iemands prestaties kunt beoordelen. Daarom kun je in Buddee nu zelf beoordelingsscores toevoegen. Zo kun je jouw werknemer beoordelen middels jouw eigen maatstaven.

Beoordelingsverslag als document toevoegen

Het is slim om een beoordelingsverslag te maken. Hierin leg je vast wat er is besproken en afgesproken met je werknemer. Je kunt dan altijd, bij de volgende beoordelingsgesprekken, teruggrijpen naar dit verslag om de ontwikkelingen te zien. Dit beoordelingsverslag kun je heel gemakkelijk toevoegen als document aan je beoordeling in Buddee. Zo heb je altijd en overal toegang tot dit verslag én kun je de beoordeling en het verslag gemakkelijk delen met de desbetreffende werknemer.

Probeer het gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Ontdek hoe Buddee jouw HR-processen kan verbeteren

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?