Wat is HRM (Human Resource Management)?

HRM is de afkorting van het Engelse begrip Human Resource Management en kan in het Nederlands vertaald worden als 'personeelsbeleid', 'personeelsmanagement' of 'personeelszaken'. De kern van HRM, zoals de vertaling misschien al prijsgeeft, is dan ook de mens binnen het bedrijf. Want zonder inbreng van mensen, kan een bedrijf niet functioneren.

Invulling van het personeelsbeleid

Als we spreken over de term HRM, gaat het voornamelijk over de specifieke invulling van het personeelsbeleid binnen een bedrijf. Human Resource Management begint met het werven en aannemen van de werknemers. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld functieprofielen op te stellen en wervingsgesprekken te voeren met potentiële werknemers. Verder behoort ook het inzetten, managen, belonen en motiveren van de werknemers binnen een bedrijf tot het HRM vakgebied. Tevens is ook de ontwikkeling van de werknemers een belangrijk onderdeel van HRM. Door middel van het geven van opleidingen en trainingen kunnen jouw werknemers verder blijven leren en het beste uit zichzelf halen. Zo zorg je ervoor dat jouw werknemers hun werk goed kunnen blijven uitvoeren.

De doelen van HRM

Door het opstellen van een degelijk HR beleid, verkrijg je inzicht in de kwaliteiten en motivaties van jouw werknemers. Deze kwaliteiten kun je vervolgens optimaal benutten en inzetten zodat je de effectiviteit en productiviteit binnen jouw bedrijf kunt maximaliseren. Zo heb je een van de doelen van HRM bereikt, namelijk; zorgen dat je werknemers iets opleveren voor jouw bedrijf.

Een ander doel van HRM is het zorgen voor een arbeidsrelatie die in evenwicht staat. Jouw werknemers willen graag goed behandeld worden en zien graag hun inspanningen beloond worden. Jij als werkgever wilt anderdeels weer dat jouw werknemers zich inzetten voor jouw bedrijf. Als er geen evenwicht is, zal de arbeidsrelatie niet lang standhouden wat zal resulteren is ontslag of zelfs stakingen.

Zolang jouw medewerkers tevreden en gemotiveerd zijn, zal dit uiteindelijk ook bevorderlijk zijn voor jouw bedrijfsprestaties. Tevreden werknemers zijn namelijk goede vertegenwoordigers van jouw bedrijf en zullen zich meer inzetten voor jouw bedrijf dan ontevreden werknemers.

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Over het gemak en de professionaliteit van Buddee

Probeer Buddee Gratis

Of boek een online demo

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Over het Buddee HR-platform en salarisadministratie

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?

Download de Buddee app voor iOS en Android

Ervaar het mobiele gemak van Buddee zelf

Gebruik onderstaande buttons of download de Buddee app via je smartphone of tablet.

App Store Google Play