Wat is een HR- businesspartner?

De term HR- business partner komt, mede door het HR rol benadering model van David Ulrich, steeds vaker voor in de HR kringen. Dit is volgens velen te danken aan de verschuiving in de rol en positie van de HR-afdeling. Waar HRM voorheen nog door vele bedrijven werd gezien als een ondersteunende afdeling die geld kost, zien steeds meer bedrijven in dat een goed Human Resource Management beleid juist winstgevende bedrijfsresultaten oplevert. Hiervoor moet de HRM afdeling niet alleen op operationeel niveau blijven opereren maar moet het ook enig inspraak hebben op strategisch niveau.

De schakel tussen personeel en MT

Een manier om meer uit het HRM beleid te halen, is het inschakelen van een HR business partner. Een HR- business partner kan gezien worden als sparringpartner voor een bedrijf en fungeert als actieve schakel tussen het personeel en het managementteam. Een HR business partner houdt zich bezig met het ontwikkelen en begeleiden van strategische projecten die in lijn staan met en een bijdrage leveren aan de strategie van het bedrijf en rapporteert dit vervolgens aan het managementteam. De HR afdeling maakt een vertaalslag van deze strategie en zorgt voor concrete acties en resultaten. Te allen tijde moeten de verschillende behoeften binnen het bedrijf in acht genomen worden.

De HR business partner is dus meer actief op strategisch niveau en overlegt met het managementteam en directie. Een HR business partner hoort aan de spreekwoordelijke directietafel.

HR-adviseur, HR-business partner en HR-manager

HR-adviseur, HR business partner en HR-manager worden door velen nog steeds door elkaar gehaald terwijl er over het algemeen wel degelijk verschil zit tussen deze drie functies. HR-adviseurs werken voornamelijk op operationeel niveau en houden zich bezig met het dagelijks aansturen van de operationele werkzaamheden. Een HR-business partner houdt zich op zijn beurt weer bezig met projecten op strategisch niveau. Een HR-manager is daarentegen eindverantwoordelijk en fungeert vaak als aanspreekpunt.

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Over het gemak en de professionaliteit van Buddee

Probeer Buddee Gratis

Of boek een online demo

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Over het Buddee HR-platform en salarisadministratie

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?

Download de Buddee app voor iOS en Android

Ervaar het mobiele gemak van Buddee zelf

Gebruik onderstaande buttons of download de Buddee app via je smartphone of tablet.

App Store Google Play