Wat is een recruitmentbureau?

Een recruitmentbureau, ook wel bekend als een wervings- of bemiddelingsbureau, is een organisatie die zich specialiseert in het vinden van geschikte kandidaten voor openstaande posities bij bedrijven. Deze bureaus fungeren als tussenpersonen tussen werkgevers die op zoek zijn naar talent en professionals die op zoek zijn naar nieuwe carrièremogelijkheden. Het belangrijkste doel van een recruitmentbureau is het matchen van gekwalificeerde kandidaten met de behoeften van hun klanten.

Recruitmentbureaus kunnen helpen bij het stroomlijnen van het wervingsproces, het verminderen van de werklast voor werkgevers, en het vergroten van de kans dat een bedrijf de juiste kandidaat voor een functie vindt. Zowel werkzoekenden als werkgevers maken gebruik van de diensten van recruitmentbureaus om het wervingsproces efficiënter te laten verlopen.

Welke type dienstverleners vallen onder een recruitmentbureau?

  • Algemene werving en selectie bureaus: Deze bureaus richten zich op een breed scala aan functies en industrieën. Ze werken met diverse bedrijven om geschikte kandidaten te vinden voor uiteenlopende posities.
  • Gespecialiseerde werving en selectie bureaus: Deze bureaus concentreren zich op specifieke sectoren, functies of vaardigheden. Bijvoorbeeld, bureaus die zich richten op IT, financiën, techniek, gezondheidszorg, enzovoort.
  • Uitzendbureaus: Deze bureaus hebben een pool van flexibele arbeidskrachten die ze aan bedrijven uitlenen voor tijdelijke werkzaamheden. Ze behandelen vaak een breed scala aan functies en sectoren.
  • RPO (Recruitment Process Outsourcing): RPO is een vorm van outsourcing waarbij een organisatie het gehele of delen van het wervingsproces uitbesteedt aan een externe dienstverlener. RPO-bedrijven kunnen verschillende aspecten van het wervingsproces beheren, zoals het opstellen van vacatures, sourcing, screening, interviewen en zelfs het aannemen van kandidaten.
  • Headhunters: Headhunters, ook wel executive recruiters genoemd, zijn gespecialiseerd in het actief benaderen van specifieke kandidaten voor senior-level posities. Ze gaan proactief op zoek naar geschikte kandidaten, vaak binnen een bepaalde branche.

Wat onze klanten zeggen

Ontdek hoe Buddee jouw HR-processen kan verbeteren

Probeer onze software geheel vrijblijvend of plan een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?