Minimumuurloon 2024 wetswijziging

gepost op 2024-02-01 09:27:14

In 2024 hebben er een aantal wijzigingen plaatsgevonden op het gebied van HR en salarissen. Een van de veranderingen is het wettelijke minimumuurloon. Hier een kort overzicht van de wijzigingen in het minimumuurloon in 2024.

Wat is minimumuurloon?

Minimumuurloon is het laagste wettelijke bedrag dat een werkgever in een bepaald land verplicht is te betalen aan zijn werknemers per gewerkt uur. Het is een fundamenteel aspect van arbeidswetgeving die bedoeld is om ervoor te zorgen dat werknemers een redelijke vergoeding ontvangen voor hun arbeid, en om armoede onder werkende mensen te voorkomen.

Wat is er gewijzigd ten opzichte van 2023?

Vanaf 1 januari 2024 zijn werkgevers volgens de wet verplicht om werknemers per uur het minimumuurloon te betalen. Voor werknemers boven 21 jaar geldt een vast minimumuurloon voor alle werknemers. Voor werknemers onder 21 geldt een vast minimumuurloon per leeftijd. Het minimumjeugdloon is net als in 2023 afgeleid van het wettelijk minimumloon. Er zijn vanaf dit jaar geen vaste minimum maand-, week- en daglonen meer.

Minimumloon per uur naar leeftijd

  • 21 jaar en ouder € 13,27
  • 20 jaar € 10,62
  • 19 jaar € 7,96
  • 18 jaar € 6,64
  • 17 jaar € 5,24
  • 16 jaar € 4,58
  • 15 jaar € 3,98 

Wat voor invloed heeft dit op jouw bedrijf?

De veranderingen in het minimumuurloon hebben directe invloed op de financiële aspecten van elk bedrijf. Werkgevers moeten hun budgetten herzien en ervoor zorgen dat ze voldoende middelen toewijzen om aan de nieuwe loon vereisten te voldoen. Dit kan van invloed zijn op de operationele kosten en de algehele winstgevendheid van het bedrijf.

Hoe kan Buddee jou hierbij helpen?

Buddee is zich bewust van de uitdagingen waarmee werkgevers worden geconfronteerd bij het aanpassen aan nieuwe wetswijzigingen, met name die met betrekking tot het minimumuurloon. Onze geavanceerde software oplossingen bieden bedrijven de mogelijkheid om moeiteloos de loonadministratie bij te houden en automatisch te voldoen aan de nieuwste wettelijke vereisten.

Wat onze klanten zeggen

Ontdek hoe Buddee jouw HR-processen kan verbeteren

Probeer onze software geheel vrijblijvend of plan een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?