Waarom zou je salarisadministratie uitbesteden?

Elk bedrijf dat beschikt over personeel, heeft te maken met salarisadministratie. Als ondernemer ontkom je er niet aan. Jouw medewerkers verwachten elke maand een beloning die evenredig staat met het verrichte werk. De beloning wordt in de meeste gevallen in de vorm van een salaris toegekend. Dit hele proces rondom de uitbetaling van het salaris aan jouw medewerkers en het bijhouden hiervan vergt erg veel waardevolle tijd. Tijd die je als ondernemer liever in iets anders steekt. Het is dan ook niet heel gek dat veel ondernemers ervoor kiezen hun salarisadministratie uit te besteden. Zo kun je je als ondernemer weer richten op hetgeen waar je goed in bent: ondernemen!

De voordelen van het uitbesteden van salarisadministratie

Of je je salarisadministratie beter kunt uitbesteden, is een persoonlijke voorkeur en hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Wij zetten de voordelen van het uitbesteden van je salarisadministratie voor je op een rijtje.

1. Tijdbesparing

Zoals al eerder aangegeven, vergt het bijhouden van de salarisadministratie erg veel tijd. Je bent zo een paar uur per maand bezig met de salarisadministratie. Het uitbesteden van de salarisadministratie gaat je dan ook erg veel tijd besparen. De salarisadministrateurs verzorgen dan alle werkzaamheden rondom het proces van de uitbetaling. Je loonstroken, loonmutaties, loonstaten en jaaropgaven hoef je niet meer zelf op te stellen. Als werkgever heb je er geen omkijken meer naar. De tijd die je overhoudt, kun je dan besteden aan andere belangrijke zaken.

2. Vergt veel vakkennis

Weet je hoe je een loonstrook, loonstaat en jaaropgaaf moet opstellen? En ben je altijd op de hoogte van veranderingen in de wet en/of cao? Het bijhouden van de salarisadministratie vergt naast veel tijd, ook veel vakkennis. Je moet je verdiepen in de wet- en regelgevingen en weten hoe je deze moet toepassen. Deze wet- en regelgevingen worden echter voortdurend gewijzigd, dus je moet ook constant op de hoogte blijven van deze wijzigingen.

Een salarisadministrateur is hier echter expert in en is altijd op de hoogte van de veranderingen. Hierdoor hoef jij je als werkgever niet meer te verdiepen in de wet- en regelgevingen.

3. De kans op boetes verkleint

Salarisadministratie is erg foutgevoelig. Je maakt één keer een foutje in je berekening, en heel de salarisadministratie klopt niet meer. Foutieve salarisadministratie kan op zijn beurt weer leiden tot een boete van de Belastingdienst. En dat wil je natuurlijk niet.

Door de salarisadministratie uit te besteden, geef je de verantwoordelijkheid uit handen. Het salarisadministratiekantoor is verantwoordelijk voor een correcte salarisadministratie, gezien zij de juiste ervaring en kennis hebben. Zo verklein je de kans op boetes van de Belastingdienst. Maak hier echter wel goede afspraken over met het salarisadministratiekantoor.

4. Tevreden medewerkers

Je medewerkers zijn het belangrijkste onderdeel van je bedrijf. Zonder medewerkers draait je bedrijf niet. Het is dus van belang je medewerkers tevreden te houden. Het tijdig uitbetalen van het juiste salaris, speelt hierin een belangrijke rol. Onjuiste loonstroken of loonuitbetalingen, leiden namelijk tot ontevreden en ongemotiveerde medewerkers.

Als je de salarisadministratie uitbesteedt, weet je zeker dat je medewerkers elke maand het juiste loon en loonstrook zullen ontvangen.

Salarisadministratie zelf voorbereiden

Naast het volledig uitbesteden van de salarisadministratie is het ook een mogelijkheid de salarisadministratie digitaal voor te bereiden voor een derde partij. Zo zijn er systemen als Buddee die je helpen bij het voorbereiden van het salaris proces. Door het digitaal voorbereiden van de salarisadministratie, houd je tijd over en heb je minder kans op het maken van fouten bij het doorgeven van de periodieke wijzigingen. De berekening van het salaris wordt geautomatiseerd waardoor ook de uitbetaling soepel verloopt.

Probeer het gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Ontdek hoe Buddee jouw HR-processen kan verbeteren

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?