Wat zijn de meest voorkomende HR acties van werknemers via de mobiele App?

gepost op 2021-04-02 00:00:00

Buddee wil personeelsadministratie eenvoudig, slim en leuk maken. Zonder dat het teveel tijd kost. Integendeel: het moet juist tijd besparen. Dit doet Buddee door alle personeelszaken te bundelen in één digitale werkomgeving. Voorheen bevond deze digitale werkomgeving zich nog op de desktop. Met de nieuwe mobiele app van Buddee wordt hier echter verandering in gebracht. Nu heb je als ondernemer en werknemer écht altijd je belangrijkste personeelszaken bij de hand.

Door Employee Self Service word je medewerker meer dan ooit betrokken. Je medewerker heeft zelf te allen tijde inzicht in de eigen personeelszaken en kan deze ook wijzigen indien nodig. Dit ging al eenvoudig via de desktop, maar met de mobiele app wordt dit nog makkelijker voor je werknemer gemaakt. Vanaf nu kan je werknemer zich via één app gemakkelijk ziek- en betermelden, verlof aanvragen en zijn of haar uren en overuren registreren. We lichten hieronder toe welke HR acties werknemers voornamelijk via de app uitvoeren.

Ziek en betermelden

Een van de meest voorkomende HR acties die werknemers uitvoeren via de mobiele app is het ziekmelden. Je werknemer opent de app en komt gelijk op zijn persoonlijke dashboard. Via het dashboard, kan je werknemer zichzelf dan eenvoudig ziekmelden door de startdatum, de tijd en het aantal uren dat hij afwezig is op de eerste dag in te vullen. Daarna wordt de ziekmelding doorgeven aan een leidinggevende. Als je werknemer zich op een gegeven moment weer beter voelt, kan hij zichzelf ook weer via de app beter melden door een terugkomstdatum in te vullen.

Verlof aanvragen

Ook het aanvragen van verlof wordt eenvoudig en veel gedaan via de mobiele app van Buddee. Bij de aanvraag wordt ten eerste gevraagd naar het type verlof. Hier kan de werknemer kiezen uit verschillende opties die Buddee al heeft ingesteld. Vervolgens moet de werknemer een startdatum met starttijd, een einddatum met een eindtijd invullen en het totaal aantal uren invullen. Additioneel kan de werknemer ook nog een reden opgeven onderaan in een tekstvak. Zodra de verlofaanvraag is ingestuurd, moet een leidinggevende deze goedkeuren en bij goedkeuring krijg de werknemer een e-mail notificatie.

Na het doen van de aanvraag, komt de werknemer weer op zijn persoonlijke dashboard terecht. Hier kan de werknemer zijn eigen verlof balansen zien. Zo kan de werknemer in een oogopslag zien hoeveel wettelijke en bovenwettelijke uren er al gebruikt zijn en hoeveel er nog open staan. Dat is wel zo handig bij het doen van een verlof aanvraag.

Uren en overuren registreren

Sinds kort maakt Buddee het voor werknemers mogelijk hun uren en overuren zelf te registreren. Dit doen zij eenvoudig via de mobiele app. Op het persoonlijke dashboard heeft de werknemer een overzicht van zijn urenregistratie van de huidige maand, met daarin onderscheid tussen de reguliere uren en overuren. Vervolgens registreert de werknemer gemakkelijk zijn uren door de datum, de starttijd en de eindtijd in te vullen. Het aantal gewerkte uren wordt vervolgens automatisch berekend.

Als de gewerkte uren eigenlijk overuren zijn, kan de werknemer dit aangeven door dit aan te vinken. Daarbij kan de werknemer dan ook gelijk aangeven wat de gewenste compensatie is: uitbetalen of tijd-voor-tijd. In het eerste geval worden de uren automatisch vermenigvuldigd met het brutoloon voor de berekening van het salaris en wordt dit doorgevoerd naar de salarisadministratie. Kiest je werknemer voor tijd-voor-tijd? Dan worden de uren automatisch toegevoegd aan zijn verlof balans.

Download nu de app!

Maak je al gebruik van Buddee en wil je zorgen voor nog meer gemak? Download dan nu geheel gratis de app van Buddee voor iOS of Android! Hulp nodig bij het downloaden? Volg deze stappen en binnen no-time kun je aan de slag!

  • Ga naar je App Store (Apple) of Google Playstore (android)
  • Zoek in de zoekbalk op 'Buddee' en download de bovenste app
  • Bij het openen van de app, log je in met je e-mail en wachtwoord en bevind je je binnen no-time in jouw persoonlijke omgeving!

Wat onze klanten zeggen

Ontdek hoe Buddee jouw HR-processen kan verbeteren

Probeer onze software geheel vrijblijvend of plan een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?