Wat zijn de verschillende contractvormen?

Op de arbeidsmarkt zijn er verschillende contractvormen beschikbaar die zowel werkgevers als werknemers een scala aan opties bieden. Of je op zoek bent naar flexibiliteit, stabiliteit, specifieke projecten of seizoensgebonden werk, het is belangrijk om vertrouwd te zijn met de verschillende contractvormen die worden aangeboden.

Vast contract

Een vast contract is een contract zonder einddatum. Het wordt meestal gebruikt voor langdurige arbeidsrelaties waarbij er geen specifieke einddatum is vastgesteld voor het dienstverband. In een vast contract is er geen einddatum vastgesteld en wordt de arbeidsrelatie voortgezet tenzij er een geldige reden is om het contract te beëindigen.

Het hebben van een vast contract geeft werknemers stabiliteit en zekerheid als het gaat om werk en inkomen. Voor werkgevers kan het aannemen van werknemers op basis van een vast contract betekenen dat ze gemotiveerd personeel behouden.  

Tijdelijk contract

Een tijdelijk contract is een contract met een vooraf bepaalde einddatum. Dit contract wordt gebruikt voor werk waarbij het dienstverband een specifieke periode duurt zoals bijvoorbeeld seizoenswerk.

Tijdelijke contracten worden gebruikt om flexibiliteit te bieden aan werkgevers, vooral in situaties waarin de behoefte aan werknemers afhankelijk is van het werk. Voor werknemers biedt een tijdelijk contract werkgelegenheid aan, maar geeft minder zekerheid dan vaste contacten.  

Nulurencontract

Een nulurencontract is een contract waarbij de werkgever de werknemer alleen oproept als er werk beschikbaar is. Er is geen garantie op werk of een vast werkrooster. Dit contract wordt vaak gebruikt in sectoren met onvoorspelbaar werkaanbod.

Een nulurencontract kan voor sommige werknemers flexibiliteit bieden zoals bij studenten. Aan de andere kant kan het zorgen voor onzekerheid en financiële instabiliteit, omdat het salaris elke maand anders kan zijn.

Min-max contract

Een min-max contract is een contract waarbij een minimum en een maximum aantal uren per periode wordt overeengekomen. Het is voor een werknemer verplicht om ten minste het minimaal aantal uren te werken, maar kan ook voor meer uren worden opgeroepen als dat valt binnen het maximaal aantal uren.

Min-max contracten bieden een mate van flexibiliteit aan de werknemer. De werknemer heeft een gegarandeerd minimum aantal werkuren per maand maar kan tegelijkertijd opgeroepen worden om meer uren te werken.

Uitzendovereenkomst

Een uitzendovereenkomst is een contract waarbij een uitzendbureau een werknemer beschikbaar stelt aan een derde partij. De werknemer is in dienst bij het uitzendbureau, niet bij de derde partij. Dit contract wordt meestal gebruikt voor kortdurende projecten.

Het uitzendbureau fungeert als tussenpersoon tussen de uitzendkracht en de opdrachtgever en draagt de verantwoordelijkheid voor de administratieve taken, zoals het afhandelen van salarisbetalingen, verzekeringen, belastingen en sociale premies.

Door de verschillende opties aan contractvormen kunnen werkgevers hun personeelsbeleid afstemmen op specifieke behoeften, terwijl werknemers kunnen streven naar de juiste balans tussen flexibiliteit en zekerheid. 

Waarom kiezen voor Buddee?

Buddee is de enige betaalbare en eenvoudige oplossing voor het Nederlandse mkb die je volledige HR en salarisadministratie automatiseert.

Eenvoudig

Met onze eenvoudige Plug & Play HR software ben je zo onderweg! Zonder dure implementatie.

Compleet

Volledige automatisering van HR en salarisadministratie! Ook als je meerdere bedrijven beheert binnen één groep.

Persoonlijk

Vanuit de basis ingericht naar Nederlandse wet- en regelgeving met uitstekende service!

Betaalbaar

HR software & Salarisadministratie uitbesteedt voor een voordelige prijs!

Ontdek wat Buddee kan doen voor jouw organisatie

Wij leggen je graag vrijblijvend uit wat onze software en diensten jou te bieden hebben.

Dit is wat je van ons kan verwachten:

Een persoonlijke tour door ons product
Passend advies gebaseerd op jouw situatie
Antwoorden op al jouw vragen

Integreer met onze partners

Bespaar tijd door Buddee te koppelen met je bestaande applicaties of bouw je eigen integraties via onze API.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier onze meest gestelde vragen. Als je meer hulp nodig hebt, staan we klaar om je te helpen.

Voor wie is Buddee?

Buddee is ontwikkeld voor Nederlandse mkb-bedrijven die een oplossing zoeken voor hun gehele personeels- en salarisadministratie.

Ook werken wij met of voor boekhouders en hr-consultants die de salarisadministratie van hun klanten aan ons uitbesteden omdat zij zelf geen specialisten in dienst hebben.

Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?

Uiteraard! Via deze link kan je een online demonstratie inplannen. We laten dan graag zien hoe we je personeels- en salarisadministratie kunnen vereenvoudigen.

Zijn er opstartkosten voor Buddee?

Nee! Wij zijn er van overtuigd dat Buddee zo eenvoudig is om in te richten en te gebruiken dat we je kosteloos helpen je Buddee account voor alle HR-zaken in te richten.

Mocht je ook je volledige salarisadministratie aan Buddee uitbesteden dan kunnen, voor het overnemen van het dossier van je huidige administrateur, opstartkosten van toepassing zijn. Neem hiervoor contact met ons op!

Koppelen jullie ook met andere software?

Jazeker!

Wij koppelen onder andere met Nmbrs, de nr. 1 salarisadministratie-software in Nederland. Mocht je de salarisadministratie aan Buddee uitbesteden dan verwerken we deze zelf ook in deze ISAE 3402 Type II gecertificeerde software aan de achterkant. Nmbrs koppelt op haar beurt weer met alle gebruikelijke boekhoudpakketten voor onder andere je loonjournaalposten.

Wij integreren ook met planningstools zoals Shiftbase. Op onze integratie-pagina zie je welke koppelingen we momenteel hebben.

Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?

Personeelsgegevens zijn gevoelige data en daarom doen wij er alles aan om al jouw data AVG-conform te beveiligen. Met 2FA, rechtenbeheer, Europese servers (AWS) en gebruik van ISAE 3402 Type II gecertificeerde salarisadministratie-software van NMBRS, staat veiligheid bij ons voorop.

Welke functionaliteiten heeft Buddee?

Buddee is een alles-in-één HR-platform gericht op het Nederlandse mkb. We voorzien in alle belangrijke functies die je als ondernemer nodig hebt om al je volledige personeelsadministratie eenvoudig te regelen.

Bekijk alle mogelijkheden →

Kan ik Buddee gratis uitproberen?

Uiteraard! Je kan de HR-software van Buddee 14 dagen kosteloos uitproberen.

Kan ik ook zelf loonstroken maken?

Nee. Bij Buddee zijn wij van mening dat salarisadministratie in de meeste gevallen te complex is om zelf te doen als je geen specialist bent. Onze experts zijn salarisadministrateur van beroep, volgen de wet- en regelgeving op de voet en helpen je met vraagstukken indien nodig. Uiteraard zijn alle mutaties te exporteren om in te laden in de gangbare salarisadministratietools.

Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?

Buddee voorziet in flexibele en uitgebreide instellingen van rollen & rechten voor verschillende type gebruikers zoals medewerkers, managers, HR-managers, externe (salaris) administrateurs etc.

Wij helpen je indien gewenst graag kosteloos deze rechten in te richten.