5 bekende ATS recruitmentsystemen in Nederland

Het werven en selecteren van geschikte kandidaten voor vacatures is een belangrijk proces voor elk bedrijf. In Nederland hebben veel organisaties de traditionele papieren sollicitaties achter zich gelaten en zijn ze overgestapt naar geavanceerde Applicant Tracking Systemen (ATS). Deze systemen zijn ontworpen om het wervingsproces te stroomlijnen, van het plaatsen van vacatures tot het beheren van sollicitaties en het identificeren van de beste kandidaten.

Recruitee

Recruitee is een populaire ATS dat wordt gebruikt door vele Nederlandse bedrijven. Het systeem biedt functionaliteiten zoals het eenvoudig plaatsen van vacatures op meerdere jobboards, het beheren van sollicitaties en het organiseren van het hele wervingsproces. Het visuele aspect van Recruitee maakt het aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk, terwijl de samenwerkingsmogelijkheden het mogelijk maken voor teams om gezamenlijk aan het wervingsproces te werken.

 • Gebruiksvriendelijkheid: Zelfs voor gebruikers zonder uitgebreide technische achtergrond is het gemakkelijk om het systeem te begrijpen en effectief te gebruiken.
 • Efficiënt vacatuurbeheer: Recruitee stelt bedrijven in staat om vacatures snel en eenvoudig te plaatsen op verschillende jobboards en social mediaplatforms.
 • Samenwerkingsmogelijkheden: Het systeem faciliteert effectieve samenwerking tussen teamleden die betrokken zijn bij het wervingsproces.

Homerun

Homerun benadert het wervingsproces als een kans om het verhaal en de identiteit van een bedrijf op een boeiende manier te presenteren. Met zijn nadruk op design en visuele esthetiek, stelt Homerun organisaties in staat om aantrekkelijke en op maat gemaakte vacaturepagina’s te creëren die het merk en de cultuur van het bedrijf weerspiegelen. Dit gaat verder dan alleen het plaatsen van een lijst met taken en vereisten - het vertelt het verhaal van het bedrijf en wat het onderscheid van anderen.

 • Visuele aantrekkelijkheid: Het platform stelt bedrijven in staat om aantrekkelijke en op maat gemaakte vacaturepagina's te creëren die het merk en de cultuur van het bedrijf weerspiegelen.
 • Merkversterking: Homerun biedt de mogelijkheid om het verhaal en de identiteit van het bedrijf op een boeiende manier te presenteren.
 • Samenwerking tussen teams: Het platform faciliteert samenwerking tussen verschillende afdelingen, zoals werving, marketing en design, om vacaturepagina's te ontwerpen.

Buddee

Het proces van werving en selectie kan vaak een tijdrovende en complexe taak zijn. Hier komt Buddee, een alles-in-één HR-platform, in beeld. Buddee richt zich op het vereenvoudigen van wervingsprocessen en biedt bedrijven tools om effectiever en efficiënter topkandidaten aan te trekken. Buddee biedt ook rapportage- en analysemogelijkheden, waardoor bedrijven inzicht krijgen in de effectiviteit van hun wervingsinspanningen.

 • Gebruiksvriendelijkheid: Buddee staat bekend om zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt het gemakkelijk voor HR-professionals en teamleden om snel aan de slag te gaan zonder uitgebreide training.
 • Meer efficiënte besluitvorming: Doordat alle sollicitatiegegevens op één plek worden bewaard en gemakkelijk toegankelijk zijn, kunnen HR-teams sneller en weloverwogen beslissingen nemen over kandidaten.
 • Centraal sollicitatie beheer: Buddee bewaart alle sollicitaties op één plek, waardoor het gemakkelijker wordt om kandidaten te beoordelen, te vergelijken en op te volgen.

HROffice

HROffice, ontwikkeld door Adver-Online, is een ATS die zich richt op end-to-end recruitment oplossingen. Het omvat niet alleen het beheer van vacatures en sollicitaties, maar ook talentpool beheer, onboarding en HR-marketing. HROffice streeft ernaar om het volledige traject van het vinden van een kandidaat tot het verwelkomen van een nieuwe medewerker te ondersteunen.

 • Volledige HR-levenscyclus: HROffice biedt een alles-in-één oplossing die de volledige HR-levenscyclus bestrijkt.
 • Geïntegreerde oplossing: Het platform integreert naadloos verschillende aspecten van HR-management, waardoor handmatige gegevensinvoer en overgangen tussen systemen worden verminderd.
 • Efficiënt wervings management: HROffice biedt geavanceerde tools voor werving management, waaronder het plaatsen van vacatures, het beheren van sollicitaties, het selectieproces en automatische communicatie met sollicitanten.

TestGorilla

TestGorilla, een platform voor online assessments, biedt bedrijven in Nederland een innovatieve manier om de vaardigheden en competenties van kandidaten te evalueren. Met een uitgebreide reeks assessments en geavanceerde functionaliteiten, verhoogt TestGorilla de nauwkeurigheid van talent beoordeling en draagt bij aan succesvolle aanwervingen.  

 • Diverse assessments: TestGorilla biedt een breed scala aan assessments die verschillende vaardigheden, competenties en eigenschappen meten.
 • Wetenschappelijke validiteit: Elk assessment op TestGorilla is ontworpen en gevalideerd door experts op het gebied van psychometrie en HR
 • Adaptieve tests: Het platform maakt gebruik van adaptieve tests, wat zorgt voor een nauwkeurige meting van vaardigheden door de moeilijkheidsgraad van de vragen aan te passen aan de prestaties van de kandidaat.

Waarom kiezen voor Buddee?

Buddee is de enige betaalbare en eenvoudige oplossing voor het Nederlandse mkb die je volledige HR en salarisadministratie automatiseert.

Eenvoudig

Met onze eenvoudige Plug & Play HR software ben je zo onderweg! Zonder dure implementatie.

Compleet

Volledige automatisering van HR en salarisadministratie! Ook als je meerdere bedrijven beheert binnen één groep.

Persoonlijk

Vanuit de basis ingericht naar Nederlandse wet- en regelgeving met uitstekende service!

Betaalbaar

HR software & Salarisadministratie uitbesteedt voor een voordelige prijs!

Ontdek wat Buddee kan doen voor jouw organisatie

Wij leggen je graag vrijblijvend uit wat onze software en diensten jou te bieden hebben.

Dit is wat je van ons kan verwachten:

Een persoonlijke tour door ons product
Passend advies gebaseerd op jouw situatie
Antwoorden op al jouw vragen

Integreer met onze partners

Bespaar tijd door Buddee te koppelen met je bestaande applicaties of bouw je eigen integraties via onze API.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier onze meest gestelde vragen. Als je meer hulp nodig hebt, staan we klaar om je te helpen.

Voor wie is Buddee?

Buddee is ontwikkeld voor Nederlandse mkb-bedrijven die een oplossing zoeken voor hun gehele personeels- en salarisadministratie.

Ook werken wij met of voor boekhouders en hr-consultants die de salarisadministratie van hun klanten aan ons uitbesteden omdat zij zelf geen specialisten in dienst hebben.

Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?

Uiteraard! Via deze link kan je een online demonstratie inplannen. We laten dan graag zien hoe we je personeels- en salarisadministratie kunnen vereenvoudigen.

Zijn er opstartkosten voor Buddee?

Nee! Wij zijn er van overtuigd dat Buddee zo eenvoudig is om in te richten en te gebruiken dat we je kosteloos helpen je Buddee account voor alle HR-zaken in te richten.

Mocht je ook je volledige salarisadministratie aan Buddee uitbesteden dan kunnen, voor het overnemen van het dossier van je huidige administrateur, opstartkosten van toepassing zijn. Neem hiervoor contact met ons op!

Koppelen jullie ook met andere software?

Jazeker!

Wij koppelen onder andere met Nmbrs, de nr. 1 salarisadministratie-software in Nederland. Mocht je de salarisadministratie aan Buddee uitbesteden dan verwerken we deze zelf ook in deze ISAE 3402 Type II gecertificeerde software aan de achterkant. Nmbrs koppelt op haar beurt weer met alle gebruikelijke boekhoudpakketten voor onder andere je loonjournaalposten.

Wij integreren ook met planningstools zoals Shiftbase. Op onze integratie-pagina zie je welke koppelingen we momenteel hebben.

Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?

Personeelsgegevens zijn gevoelige data en daarom doen wij er alles aan om al jouw data AVG-conform te beveiligen. Met 2FA, rechtenbeheer, Europese servers (AWS) en gebruik van ISAE 3402 Type II gecertificeerde salarisadministratie-software van NMBRS, staat veiligheid bij ons voorop.

Welke functionaliteiten heeft Buddee?

Buddee is een alles-in-één HR-platform gericht op het Nederlandse mkb. We voorzien in alle belangrijke functies die je als ondernemer nodig hebt om al je volledige personeelsadministratie eenvoudig te regelen.

Bekijk alle mogelijkheden →

Kan ik Buddee gratis uitproberen?

Uiteraard! Je kan de HR-software van Buddee 14 dagen kosteloos uitproberen.

Kan ik ook zelf loonstroken maken?

Nee. Bij Buddee zijn wij van mening dat salarisadministratie in de meeste gevallen te complex is om zelf te doen als je geen specialist bent. Onze experts zijn salarisadministrateur van beroep, volgen de wet- en regelgeving op de voet en helpen je met vraagstukken indien nodig. Uiteraard zijn alle mutaties te exporteren om in te laden in de gangbare salarisadministratietools.

Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?

Buddee voorziet in flexibele en uitgebreide instellingen van rollen & rechten voor verschillende type gebruikers zoals medewerkers, managers, HR-managers, externe (salaris) administrateurs etc.

Wij helpen je indien gewenst graag kosteloos deze rechten in te richten.