5 bekende ATS recruitmentsystemen in Nederland

Het werven en selecteren van geschikte kandidaten voor vacatures is een belangrijk proces voor elk bedrijf. In Nederland hebben veel organisaties de traditionele papieren sollicitaties achter zich gelaten en zijn ze overgestapt naar geavanceerde Applicant Tracking Systemen (ATS). Deze systemen zijn ontworpen om het wervingsproces te stroomlijnen, van het plaatsen van vacatures tot het beheren van sollicitaties en het identificeren van de beste kandidaten.

Recruitee

Recruitee is een populaire ATS dat wordt gebruikt door vele Nederlandse bedrijven. Het systeem biedt functionaliteiten zoals het eenvoudig plaatsen van vacatures op meerdere jobboards, het beheren van sollicitaties en het organiseren van het hele wervingsproces. Het visuele aspect van Recruitee maakt het aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk, terwijl de samenwerkingsmogelijkheden het mogelijk maken voor teams om gezamenlijk aan het wervingsproces te werken.

 • Gebruiksvriendelijkheid: Zelfs voor gebruikers zonder uitgebreide technische achtergrond is het gemakkelijk om het systeem te begrijpen en effectief te gebruiken.
 • Efficiënt vacatuurbeheer: Recruitee stelt bedrijven in staat om vacatures snel en eenvoudig te plaatsen op verschillende jobboards en social mediaplatforms.
 • Samenwerkingsmogelijkheden: Het systeem faciliteert effectieve samenwerking tussen teamleden die betrokken zijn bij het wervingsproces.

Homerun

Homerun benadert het wervingsproces als een kans om het verhaal en de identiteit van een bedrijf op een boeiende manier te presenteren. Met zijn nadruk op design en visuele esthetiek, stelt Homerun organisaties in staat om aantrekkelijke en op maat gemaakte vacaturepagina’s te creëren die het merk en de cultuur van het bedrijf weerspiegelen. Dit gaat verder dan alleen het plaatsen van een lijst met taken en vereisten - het vertelt het verhaal van het bedrijf en wat het onderscheid van anderen.

 • Visuele aantrekkelijkheid: Het platform stelt bedrijven in staat om aantrekkelijke en op maat gemaakte vacaturepagina's te creëren die het merk en de cultuur van het bedrijf weerspiegelen.
 • Merkversterking: Homerun biedt de mogelijkheid om het verhaal en de identiteit van het bedrijf op een boeiende manier te presenteren.
 • Samenwerking tussen teams: Het platform faciliteert samenwerking tussen verschillende afdelingen, zoals werving, marketing en design, om vacaturepagina's te ontwerpen.

Buddee

Het proces van werving en selectie kan vaak een tijdrovende en complexe taak zijn. Hier komt Buddee, een alles-in-één HR-platform, in beeld. Buddee richt zich op het vereenvoudigen van wervingsprocessen en biedt bedrijven tools om effectiever en efficiënter topkandidaten aan te trekken. Buddee biedt ook rapportage- en analysemogelijkheden, waardoor bedrijven inzicht krijgen in de effectiviteit van hun wervingsinspanningen.

 • Gebruiksvriendelijkheid: Buddee staat bekend om zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt het gemakkelijk voor HR-professionals en teamleden om snel aan de slag te gaan zonder uitgebreide training.
 • Meer efficiënte besluitvorming: Doordat alle sollicitatiegegevens op één plek worden bewaard en gemakkelijk toegankelijk zijn, kunnen HR-teams sneller en weloverwogen beslissingen nemen over kandidaten.
 • Centraal sollicitatie beheer: Buddee bewaart alle sollicitaties op één plek, waardoor het gemakkelijker wordt om kandidaten te beoordelen, te vergelijken en op te volgen.

HROffice

HROffice, ontwikkeld door Adver-Online, is een ATS die zich richt op end-to-end recruitment oplossingen. Het omvat niet alleen het beheer van vacatures en sollicitaties, maar ook talentpool beheer, onboarding en HR-marketing. HROffice streeft ernaar om het volledige traject van het vinden van een kandidaat tot het verwelkomen van een nieuwe medewerker te ondersteunen.

 • Volledige HR-levenscyclus: HROffice biedt een alles-in-één oplossing die de volledige HR-levenscyclus bestrijkt.
 • Geïntegreerde oplossing: Het platform integreert naadloos verschillende aspecten van HR-management, waardoor handmatige gegevensinvoer en overgangen tussen systemen worden verminderd.
 • Efficiënt wervings management: HROffice biedt geavanceerde tools voor werving management, waaronder het plaatsen van vacatures, het beheren van sollicitaties, het selectieproces en automatische communicatie met sollicitanten.

TestGorilla

TestGorilla, een platform voor online assessments, biedt bedrijven in Nederland een innovatieve manier om de vaardigheden en competenties van kandidaten te evalueren. Met een uitgebreide reeks assessments en geavanceerde functionaliteiten, verhoogt TestGorilla de nauwkeurigheid van talent beoordeling en draagt bij aan succesvolle aanwervingen.  

 • Diverse assessments: TestGorilla biedt een breed scala aan assessments die verschillende vaardigheden, competenties en eigenschappen meten.
 • Wetenschappelijke validiteit: Elk assessment op TestGorilla is ontworpen en gevalideerd door experts op het gebied van psychometrie en HR
 • Adaptieve tests: Het platform maakt gebruik van adaptieve tests, wat zorgt voor een nauwkeurige meting van vaardigheden door de moeilijkheidsgraad van de vragen aan te passen aan de prestaties van de kandidaat.

Probeer het gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Ontdek hoe Buddee jouw HR-processen kan verbeteren

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?