5 betrouwbare vacature websites voor Nederland

Het zoeken naar een baan kan een uitdagende en tijdrovende taak zijn. Gelukkig zijn er tal van online bronnen beschikbaar die het proces een stuk eenvoudiger maken. In Nederland zijn er verschillende betrouwbare vacature websites die werkzoekenden kunnen helpen bij het vinden van hun ideale baan. Hieronder volgt een overzicht van vijf van deze betrouwbare platforms.  

Indeed

Indeed is wereldwijd een van de meest bekende vacature websites en bestaat al sinds 2004. Met een breed scala aan vacatures in diverse sectoren en functieniveaus is Indeed een populaire keuze voor werkzoekende. Via een gebruikersvriendelijke interface kunnen werkzoekenden specifieke zoekopdrachten uitvoeren op basis van trefwoorden, locatie en andere criteria. Indeed verzamelt vacatures van verschillende bronnen, waaronder bedrijfswebsites, uitzendbureaus en andere vacaturebanken. Gebruikers kunnen ook hun CV uploaden en sollicitaties rechtstreeks via het platform verzenden.

 • Uitgebreide Vacaturedatabank
 • Eenvoudig Zoeken en Filteren
 • Job Alerts

Jobbird

Jobbird is een Nederlandse vacature website die bekendstaat om zijn gebruiksvriendelijkheid en uitgebreid aanbod van vacatures in allerlei vakgebieden. Via een breed scala aan functies, variërend van fulltime tot bijbaantjes, en filters voor trefwoorden en locatie, biedt Jobbird een intuïtieve manier om de juiste vacature te vinden. Jobbird biedt ook extra middelen zoals sollicitatietips en carrièreadvies om werkzoekenden te ondersteunen bij het hele sollicitatieproces.

 • Uitgebreid Aanbod van Vacatures
 • Bedrijfspresentaties
 • Sollicitatiemogelijkheden

Werk.nl

Werk.nl is de officiële vacature website van het UWV, de instantie voor werk en inkomen in Nederland. De website is speciaal ontwikkeld om werkzoekenden te helpen bij het vinden van passende banen en heeft nauwe banden met het Nederlandse arbeidsmarktbeleid. Werkzoekenden kunnen een profiel aanmaken, hun CV uploaden en solliciteren op vacatures die door werkgevers zijn geplaatst. Werk.nl biedt ook informatie over uitkeringen, rechten en plichten van werkzoekenden en andere relevante arbeidsgerelateerde zaken.

 • Uitkering en Werk Combineren
 • Toegang tot Vacatures
 • Werkcoaches

Nationale Vacaturebank

De Nationale Vacaturebank is een van de oudste en vertrouwdste vacature websites in Nederland. De website biedt een uitgebreide lijst met vacatures en stelt gebruikers in staat om zoekopdrachten te verfijnen op basis van specifieke criteria, zoals branche, dienstverband en ervaringsniveau. Nationale Vacaturebank biedt ook carrièreadvies en sollicitatietips om werkzoekenden te ondersteunen bij het navigeren door het sollicitatieproces.  

 • Ruim Aanbod van Vacatures
 • Diverse Filteropties
 • Eenvoudig Solliciteren

LinkedIn

LinkedIn is een van de meest bekende en uitgebreide professionele netwerksites ter wereld. Naast het opbouwen van professionele connecties biedt LinkedIn ook een platform voor het zoeken naar vacatures.  Gebruikers kunnen hun profiel aanmaken en bijwerken, inclusief werkervaring, vaardigheden en opleiding. Op basis van deze informatie toont LinkedIn relevante vacatures die overeenkomen met het profiel van de gebruiker. LinkedIn biedt ook sollicitatietools en informatie over bedrijfsculturen.

 • Professioneel Netwerken
 • Vacatures en Carrièremogelijkheden
 • Content Delen en Ontdekken

Probeer het gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Ontdek hoe Buddee jouw HR-processen kan verbeteren

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?