Welke mogelijkheden biedt Buddee omtrent het registreren van (over)uren?

Urenregistratie is iets waar nog veel ondernemers tegenaan lopen. Niet omdat het nou zo moeilijk is, maar omdat het zoveel tijd in beslag neemt. En tijd kost geld. Toch is het belangrijk dat de urenregistratie gewoon goed geregeld wordt binnen je onderneming. Urenregistratie heeft namelijk een grote invloed op onder andere je salaris- en loonadministratie. De Belastingdienst kan te allen tijde je administratie opvragen en als blijkt dat je administratie niet klopt, loop je het risico op een fikse boete. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Tevens zorgt een goed geregelde urenregistratie ook voor inzicht, houd je grip op de productiviteit en weet je ook wat er speelt binnen je onderneming. Wel zo handig toch?

Buddee probeert altijd te luisteren naar de behoeften van ondernemers en daarom bieden wij sinds kort een nieuwe feature: uren en overuren registratie. Buddee wil met de nieuwe feature het bijhouden van gewerkte uren en overuren van medewerkers simpeler en soepeler maken. We willen af van het tijdrovende imago en maken graag plaats voor plezier. Hoe wij dit voor je doen? Lees gauw verder!

Uren registreren en accorderen

Als je medewerkers veel onregelmatige uren maken of als er veel op projectbasis wordt gewerkt, komt een urenregistratie tool erg goed van pas. Via het HR platform van Buddee kunnen je medewerkers gemakkelijk de gewerkte uren registreren. Dit kunnen ze doen via de mobiele app van Buddee of via de desktop. Bij de registratie hoeft je medewerker enkel de datum en de starttijd – eindtijd aan te geven. Het aantal gewerkte uren wordt vervolgens automatisch berekend. Ook kunt je medewerker aanvinken of de gewerkte uren overuren zijn of niet. Als je medewerker zijn of haar uren heeft geregistreerd, is deze vervolgens in afwachting van goedkeuring van een leidinggevende. Je leidinggevenden ontvangt een notificatie per mail en op het dashboard en kan vervolgens de urenregistratie controleren en goedkeuren. Het goedkeuren van uren kan ook in bulk.

Overuren registreren en accorderen

Naast het registreren van de gewone uren, biedt Buddee ook de mogelijkheid overuren te registreren. Worden er wel eens overuren gemaakt binnen je onderneming? Dan is dit zeker een handige tool. Het registreren van de overuren gebeurt eigenlijk op dezelfde manier als het registreren van de gewone uren. Tijdens de registratie van de gewerkte uren, kunt je medewerker "de gewerkte uren zijn overuren" aan vinken. Vervolgens kunt je medewerker kiezen tussen twee gewenste compensaties: uitbetalen of tijd-voor-tijd. Een leidinggevende moet ook deze uren controleren en goedkeuren.

Automatische doorberekening salaris en verlof balans

Door de integratie van Buddee met je salarisadministratie, worden de gewerkte uren per periode automatisch vermenigvuldigd het uurloon om het salaris van je medewerkers te berekenen. Dit gebeurt ook als je medewerker voor uitbetalen van de overuren kiest. Dit wordt vervolgens ook gelijk doorgezet naar je salarisadministratie. Kiest je medewerker voor tijd-voor-tijd bij overuren? Dan wordt dit automatisch toegevoegd aan de verlof balans van je medewerker. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Toeslagkaarten

Soms kan het zo zijn dat er uren uitbetaald moeten worden tegen een ander percentage dan gewoonlijk. Voor deze gevallen heeft Buddee de mogelijkheid toeslagkaarten aan te maken. Je geeft als werkgever per dag en per tijdvak aan tegen welk toeslagpercentage de overuren uitbetaald moeten worden. Dit wordt vervolgens automatisch doorberekend in het salaris van je medewerker. Let op: toeslagpercentages zijn soms CAO gebonden.

Rooster

Voor leidinggevende is er ook een optie om per maand alle gewerkte uren en overuren in één rooster te bekijken. Je ziet dan zowel per werknemer de gewerkte uren als de totaal gewerkte uren. Tevens kan de leidinggevende ook vanuit het rooster uren toevoegen voor medewerkers.

Handige rapportages

Om je inzicht te geven in de gewerkte uren en overuren binnen je onderneming, biedt Buddee twee rapportages aan. Deze rapportages tonen het aantal gewerkte uren en lonen per werknemer of afdeling. Binnen deze rapportages is er ook de mogelijkheid om te filteren op data, afdelingen, werknemers en locatie.

Met het HR platform van Buddee kunnen je medewerkers vanaf nu dus gemakkelijk zelf de gewerkte uren en overuren registreren. Met de rapportages van Buddee heb je als ondernemer altijd inzicht in de uren binnen je onderneming en kun je tijdig inspelen over veranderingen. Via de de computer of via onze nieuwe mobiele app: urenregistratie is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Buddee gratis uit.

Probeer gratis

Wat onze klanten zeggen

Over het gemak en de professionaliteit van Buddee

Probeer Buddee Gratis

Of boek een online demo

Probeer onze software geheel vrijblijvend of boek een online demo en ontdek alle manieren waarop Buddee jou kan helpen om HR-processen te verbeteren, je salarisadministratie uit te besteden, en tijd te besparen.

Veelgestelde vragen

Over het Buddee HR-platform en salarisadministratie

Voor wie is Buddee?
Kan ik een vrijblijvende demo krijgen?
Zijn er opstartkosten voor Buddee?
Koppelen jullie ook met andere software?
Hoe gaat Buddee om met (data)veiligheid en AVG / GDPR?
Welke functionaliteiten heeft Buddee?
Kan ik Buddee gratis uitproberen?
Kan ik ook zelf loonstroken maken?
Kan ik verschillende rechten toewijzen aan mijn medewerkers en externe adviseurs?

Download de Buddee app voor iOS en Android

Ervaar het mobiele gemak van Buddee zelf

Gebruik onderstaande buttons of download de Buddee app via je smartphone of tablet.

App Store Google Play